Teknoloji

Anki yeni nesil yapay zekâlı yarış setini duyurdu

anki-overdrive-100215

Anki’nin yapay zekâ destekli yarış seti Anki Drive, tahmin edilenden daha büyük bir başarı göstermişti. Bu başarıdan cesaret alan Anki, yeni nesil yarış seti Anki Overdrive’ı New York Oyuncak Fuarı’nda görücüye çıkardı. Eylül ayında piyasaya sürülecek olan Anki Overdrive, kullanıcılara yeni arabalar, modüler bir pist ve yarış heyecanını üç boyuta taşıma imkanı veren köprüler sunuyor.

Hot Wheels tarzında, ancak akıllı telefon ile kumanda edilen arabalar barındıran Anki Drive, geçtiğimiz yıl sonunda Amazon’da en çok satan ürünler listesinde iki numaraya kadar yükselmişti. Anki Drive ile oyuncular akıllı telefonlarıyla yönlendirdikleri arabalarıyla ya yapay bir zekâya ya da kendileriyle aynı mekanizmayı kullanan arkadaşlarına karşı yarışabiliyor. Anki Drive oyuncularının 2013’ten bu yana talep ettiği modüler yarış pisti de Anki Overdrive ile birlikte gelecek. Şirketten yapılan açıklamada söz konusu modüler pistin tasarımının iki yıldan fazla sürdüğünün altı çizildi.

anki-overdrive-10215-2

Ortaya çıkan sonuç ise esnek ama aynı zamanda dayanıklı bir malzemeden üretilen modüler pist oldu. Parçalar uçlarına yerleştirilen mıknatıslar sayesinde diğer parçalarla birleştirilebiliyor. Anki Overdrive’ın 149 dolar karşılığında satılacak başlangıç setinde sekiz farklı pist inşa etmeye yetecek kadar parça bulunacak. Ekstra paketler ise yapay zekâ kontrollü arabalara U dönüşü veya zıplama imkanı sunuluyor. Ekstra paketler için 10 ila 30 dolar arasında bir ödeme yapmak gerekiyor. Başlangıç setinin kutusundan iki otomobil çıkacak. Ekstra otomobillerin fiyatı ise 49 dolar olarak belirlendi.

Yazılım tarafında ise Anki Overdrive’da yarışların video oyun yönlerinin gelişimine önem verildiği görülüyor. Anonim yapay zekâ rakiplerinin yerini kendilerine özel güçlere, zayıflıklara, silahlara ve bir hikayeye sahip olan kurgusal karakterler alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER