Teknoloji

Anki Drive artık Android’i de destekliyor

anki-drive-141014

Daha önce sadece iOS işletim sistemli cihazlar tarafından desteklenen Anki Drive yarış setinin Android’i de desteklemeye başlayacağı bundan bir süre açıklanmıştı. Android cihaz sahiplerinin bekledikleri gün nihayet geldi ve Anki Drive Android desteğine kavuştu. Ancak bu desteğin sadece belli cihazlarla sınırlı kalmış olması ise bazı Android kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

Anki Drive’ın çalışması Bluetooth LE desteğine bağlı olduğu için geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen setler sadece iOS cihazlarıyla birlikte çalışıyordu. Anki Drive’ın Android sürümü de ilk etapta sadece Samsung Galaxy Note 3, Note 4, Galaxy S4, Galaxy S5, LG Nexus 5 ve Samsung Galaxy Note 10.1 ile uyumlu olsa da, önümüzdeki dönemde desteklenen cihaz sayısının artması bekleniyor. Çapraz platform desteğinin eksikliği ise iOS ve Android cihaz sahiplerinin eş zamanlı olarak Anki Drive keyfini yaşamasını engelliyor.

Anki geçtiğimiz ay başlangıç setinin fiyatını 149.99 dolara indirmiş aynı zamanda yeni bir araç modelini piyasaya sürmüşü. Yıl içinde platformda yapılan güncellemeyse platforma gelişmiş bir yapay zeka ve yeni bir yarış modunu kullanıma sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER