Teknoloji

AnkerMake 3D yazıcılara farklı bir boyut kazandıracak

ankermake 3d yazıcı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Powerbank, güç adaptörü veya USB hub gibi popüler aksesuarların üreticisi Anker, artık mühendislik gücünü 3D yazıcılara taşıyor. Evde 3D baskı almanın yarattığı hayal kırıklığını ve boşa giden paraları ortadan kaldırmayı amaçlayan AnkerMake M5 3D Printer bir Kickstarter projesi olarak yola çıktı.

Yazıcı, kullanıcıların baskı işini özel bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla uzaktan canlı olarak izlemesine izin veren, AI destekli bir kamera sistemi ile donatılmış olarak geliyor. Daha da önemlisi, dijital plandan işlerin ters gittiğini tespit ederse yazdırma işlemini otomatik olarak duraklatıyor ve ayrıca bir uygulama uyarısı gönderiyor. Bu özellik, çok sayıda pahalı hammaddenin çöp kutusuna atılmasını önleyecektir.

Sistem, kopmuş filamentleri algılayabiliyor ve elektrik kesintilerinde devreye giren otomatik kaydetme özelliği ile birlikte geliyor. Bu da yazıcının otomatik olarak baskıya devam etmesini sağlıyor. Ayrıca kamera, sosyal medyada paylaşmaya hazır bir hızlandırılmış klip de kaydeder. Ayrıca Anker, mühendislik diploması olmayan insanlar için 3D baskının sıkıcı olabileceğini de biliyor. Şirket, 3D yazıcısının, başlamak için yalnızca birkaç vidanın takılmasını gerektiren önceden birleştirilmiş modüler tasarımı sayesinde yalnızca üç adımda ve 15 dakika içinde monte edilebileceğini iddia ediyor.

ankermake 3d yazıcı

Üstelik Anker, 3D baskının son derece yavaş ilerleyen sürecini hesaba katıyor. AnkerMake M5, saniyede 250 milimetre baskı hızıyla 5 kat daha hızlı olarak nitelendiriliyor. Ancak kullanıcılar turbo moduyla işleri bir adım daha ileri götürebilir ve tam olarak 10 kat daha hızlı şekilde baskı alabilirler. Anker, eşit güç dağıtımı için çift kayışlı bir sistem ve yüksek tork çıkışını idare ederken daha fazla stabilite için bir Y kademeli motor da yerleştirdi.

Şirket, daha yüksek hassasiyet için püskürtücü ile çift dişli ekstrüder sistemi arasındaki mesafeyi azalttığının altını çiziyor. Ayrıca, mobil uygulama ile tek tıklamayla yazdırma, 7×7 noktalı otomatik tesviye sistemi, 0,1 mm baskı hassasiyeti ve birden fazla cihazı kontrol etmek için bir hub bağlantı sistemi gibi birkaç başka dikkat çekici yeteneği de var. Kullanıcılar, dosyalarını uzaktan yazıcıya gönderebilir ve herhangi bir karmaşık yazılım sorunu olmadan plastik anıtlarını yazdırabilir.

Kickstarter’da fonlanan ürün haberi yayınladığımız sırada kontrol ettiğimizde kitle fonlaması hedefini 60 kat aşmıştı ve daha destek sunmak için 43 gün daha var. 429 $ ve 499 $’lık mükemmel erken kayıt fiyatlandırmalarının süresi doldu, ancak bir ürün için 599 $’lık teklifi kabul etmek için hâlâ kontenjan var. Teslimatların kasım ayında başlaması planlanıyor. Ancak dilimleme için kullanılacak mobil uygulamanın hâlâ geliştirme aşamasında olduğunu ve SSS sayfasına göre gelecekte bir güncelleme ile kullanıma sunulacağını unutmayın. O zamana kadar ilgilenenlerin macOS ve Windows için AnkerMake Slicer yazılımını kullanması gerekecek.

İLGİLİ HABERLER