Teknoloji

Anker’den USB-C – Lightning kablolar ve adaptörler geliyor

anker lightning - usb-c kablo

CES’te ilk USB-C – Lightning kablolarının Griffin ve Belkin gibi şirketlerden geldiğini görmüştük. Şimdi Anker da bu oyuna dahil oluyor. 9to5Mac‘in haberine göre şirket, Powerline adlı kablosunun piyasayadaki diğer kablolara göre 5 kat daha uzun bir yaşam süresi olduğunu iddia ediyor. Powerline+ ise alüminyum kaplaması ve örgülü naylon yapısı sayesinde ekstra dayanıklılığa sahip.

Ayrıca Anker, USB-C’den dişi Lightning’e kablo da çıkarıyor. Bu, daha çok bir ses adaptörü olma amacı taşıyor. Böylelikle yeni iPad Pro veya en son çıkan Apple dizüstü bilgisayarları gibi cihazlara Lightning uçlu kulaklıklar kolaylıkla bağlanabilecek. USB-C – Lightning kablolar mart ayında, 20.99 dolarlık yurt dışı fiyatıyla satışta olacak. Ses adaptörü ise onu bir sonraki ay izleyecek, ancak onun fiyatı henüz netlik kazanmadı.

anker lightning - usb-c adaptör

USB-C – Lightning kablolar, Apple’ın en yeni 18W güç adaptörü veya Anker’ın Atom PD 1 gibi USB-C PD uyumlu şarj cihazlarıyla eşleştirildiğinde, son 1-2 yıldır çıkan iPhone’ları hızlı şarj edebiliyor.

Apple, ilk USB-C – Lightning kablosunu 2016’nın başlarında çıkarmış ve iPad Pro’da hızlı şarjı mümkün kılmıştı. Ancak o zamandan bu yana üçüncü taraf kablolara izin vermemişti. Yaklaşık üç yıl sonra, iPad Pro’dan Lightning portu kaldırıldığında üçüncü taraf Lightning kablolarına izin vermeye başladı. Öte yandan bu kablolar bir iPhone’u iPad Pro’dan da şarj etmek için kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER