İncelemelerManşetler

Anker Soundcore Life Q10 İncelemesi

anker soundcore life q10 inceleme

SATIN ALIN: Anker Soundcore Life Q10 uygun fiyatlarla ve ödeme koşullarıyla Hepsiburada’da.

Önce akıllı telefonlar, daha sonra da tabletler geleneksel kulaklık jaklarını bir kenara bırakıyor. Bu durum daha fazla kullanıcının kablosuz kulaklıklara yönelmesini sağlıyor. Kulaklık tarafında kullanıcıların önünde farklı biçim seçenekleri bulunuyor. Rahatlığı düşünen, dışarıdan nasıl görüneceğini önemsemeyenlerin öncelikli tercihi ise kafa üstü kulaklıklar oluyor. Anker Soundcore Life Q10 da bu tarz ürünlerden bir tanesi. Kaliteli ve yüksek fiyatlı rakiplerine göre daha makul bir fiyat çizgisinden sunulan Q10, fiyat-performans dengesine odaklanan kullanıcılara hitap ediyor. Anker Soundcore Life Q10 inceleme yazısında bu kulaklıkla ilgili izlenimlerimizi aktarıyoruz.

Soundcore Life Q10’un şık bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak mat plastikten yapılmış, kırmızı renkli dokunuşları kulaklığın iç tarafında ve plakaların üstünde ince bir hat şeklinde görüyoruz. Plastikten yapılmış olmasına rağmen kesinlikle sıradan durmuyor. Kafayı çevreleyen bölümün iç tarafı kırmızı renkli süngerle kaplanmış. Sünger ne çok sert ne de çok yumuşak. Kulaklığı taktığınızda başınızın tepesinde herhangi bir baskı hissetmiyorsunuz.

Plakaların iç tarafı ise yumuşak yastıklarla kaplı. Bu sünger kaplamalar sayesinde kulaklar için epey geniş bir boşluk yaratılıyor. Nefes alan sünger yapısı sayesinde kulaklarınız, kulaklığı belirli bir süre kullandıktan sonra yaşamanızın muhtemel olduğu sıkıntı hissini oldukça geç bir sürede yansıtıyor. Kısacası, kulaklığı kullanmak rahat, kafada baskı yaratmıyor. Öte yandan başın üstündeki plastik çerçeve esnek olduğu için kulaklığı kafadan çıkarmak veya kafaya geçirmek de zahmetsiz şekilde gerçekleştiriliyor. Bu arada iç taraflar da kırmızı renkli ince bir sünger tabakayla kaplı. Kulaklıkların yönünü gösterecek biçimde R ve L yazıları da yazılmış.

Soundcore Life Q10’un sürgülü yapısı, kulaklığın farklı kafa boyutlarına uygun hâle gelmesini sağlıyor. Öte yandan sürgülerin hemen ucuna yerleştirilmiş menteşeler sayesinde yastıklı bölümler katlanıyor. Böylelikle çanta gibi yerlerde daha az yer kaplayacak şekilde taşınması sağlanıyor. Normalde bu tarz kafa üstü kulaklıklar taşıma çantalarıyla gelir. Ne yazık ki Anker, biraz da maliyetleri düşürmek amacıyla böyle bir çantayı kutuya yerleştirmemiş. Belki ince ve küçük bir bez çanta bulup bu eksikliği de kapatabilirsiniz.

Kutudan çıkanlara gelmişken, kutunun içinden bir adet 3.5mm kulaklık kablosu çıkıyor. Böylelikle Bluetooth desteklemeyen cihazlarla da kulaklığı kullanabilirsiniz. Üstelik Bluetooth bağlantısını kullanmadığınız için pil ömrü de daha yüksek seviyeye çıkacaktır. Ayrıca USB-C – USB-A tipi kablo da şarj işlemi için kullanılıyor. Anker Soundcore Life Q10’un USB-C portuna sahip olduğunu görmek memnuniyet verici.

Sağ plakanın hemen altında USB-C portu bulunuyor. Bunun yanında da 3.5mm kulaklık jakı var. Kontroller de bu tarafa yerleştirilmiş. Aşağıdan yukarı doğru ilerlediğimizde LED bildirim göstergesini, güç düğmesini, ses tuşlarını ve bas tuşunu görüyoruz. Tuşlar yeterli derinlikte ve sert değil. Böylelikle rahatlıkla kullanıyorsunuz, kullanmak için kulaklığa bastırmanız gerekmiyor. Ses azaltma ve artırma tuşlarına basılı tuttuğunuz takdirde çalan parçalar arasında geri ve ileri gitmeniz de mümkün oluyor. Her iki ses tuşuna 3 saniye basılı tuttuğunuzda kulaklık Bluetooth eşleştirme moduna giriyor. Güç düğmesine müzik dinlerken bastığınızda da çalan parça duraklatılıyor.

Anker Soundcore Life Q10 Bluetooth 5.0 destekli. Akıllı telefon, tablet veya bilgisayarla eşleştirme işlemi hızlı şekilde gerçekleştiriliyor. Daha sonra eşleştirdiğiniz cihazla da, kulaklığı açtıktan hemen sonra otomatik bağlantı kurabilirsiniz. Soundcore Life Q10’un menzili, en yeni Bluetooth teknolojisinin de katkısıyla, yüksek sayılır. Ofisimizde bulunan tablette müzik dinlerken, kapıdan dışarı çıkıp bir 15 metre kadar uzaklaştığımızda, arada 2-3 duvar olmasına rağmen kesintisiz müzik akışı sürdü.

Ses kalitesine gelince… Anker bu ürünün yüksek çözünürlüklü ses sertifikasına sahip olduğunun altını çiziyor. CD kalitesinde ses, yüksek detay ve zengin tonların dinlenebileceğini belirtiyor. Şirketin bu iddiası boş değil. Gerçekten de Q10 yüksek bir ses kalitesi sunuyor. Tizler gayet temiz ve yüksek şiddette patlama yok. Farklı ses profillerinde bile gayet temiz bir ses elde etmek mümkün oldu. Elimizdeki daha yüksek fiyatlı ve üst özellikli kablosuz kulaklıkla karşılaştırılabilir bir ses kalitesine sahip.

Kulaklığın üzerinde baslar için özel bir tuşun bulunduğunu söylemiştik. Bu tuşa bastığınızda baslar daha da güçlendiriliyor. Ancak ürünün varsayılanında bile baslar oldukça kuvvetli. Yüksek baslar ile müzik dinlemeyi sevenler için Q10 güzel bir kulaklık. Ancak bazı parçalarda en yüksek ses seviyesinde hafif patlamaların olduğunu ve plakaların fazla titreştiğini hissettik. Tabii ki, size tavsiyemiz en yüksek ses seviyesine çıkmamanız olacaktır. Çünkü ses çıkış şiddeti yüksek ve en üst seviyeye çıkmak kulak sağlığınıza zarar verebilir.

Bu tarz kulaklıklarda gürültü engelleme aranan bir özellik oldu. Soundcore Life Q10’da ise gürültü engelleme bulunmuyor. Ancak bunu çok aradığımızı söyleyemeyiz. Çünkü yumuşak yastıklar içeride yeteri kadar dışarıdan izole edilmiş bir ortam yaratıyor. Ses şiddeti de dışarının gürültüsünün etkisini azaltmada yardımcı oluyor.

 

Soundcore Life Q10’un üstündeki dahili mikrofon sayesinde telefonunuzda müzik dinlerken gelen çağrılara cevap verebilir daha sonra da müziği kaldığınız yerden dinleme devam edebilirsiniz. Kulaklığın mikrofonu ses kalitesi bakımından yeterli. Karşıdaki kişi sizin ne söylediğinizi rahatlıkla anlayacaktır.

Q10’un iddialı olduğu noktalardan bir tanesi de pil ömrü. Anker, kulaklığın 60 saate varan çalma süresine sahip olduğunu öne sürüyor. Bunu test etmek için yeterli süremiz olmadı, ancak kullandığımız bir haftalık süre boyunca kulaklığı hiç şarj etmediğimiz hâlde kulaklığın kutudan çıktığı şekilde, orta pil seviyesinde kaldığını gördük. Kulaklığı açık biçimde bıraksanız bile bunun pil ömrüne olumsuz bir etkisi olmuyor gibi görünüyor.

Anker Soundcore Life Q10, önceliği ses kalitesi olan, aynı zamanda basları hissetmek isteyen kullanıcılar için uygun fiyatlı bir kulaklık seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Fiyatına göre şık görünen tasarımı ve iyi malzeme kalitesi de önemli artıları arasında yer alıyor. Pil ömrünün yüksek olması uçak yolculuğu veya uzun gezilerde rahat etmenizi sağlayacaktır. Taşıma çantası olsa daha güzel olurdu, ancak bu eksikliği de kendi imkanlarınızla kapatabilirsiniz.

SATIN ALIN: Anker Soundcore Life Q10 uygun fiyatlarla ve ödeme koşullarıyla Hepsiburada’da.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER