Manşetler

Anker Soundcore Liberty 4 uzamsal ses ve kalp hızı ölçümü gibi özelliklerle geliyor

anker soundcore liberty 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Anker cuma günü, Liberty 4 ile Soundcore kulakiçi kulaklık serisine yeni bir üye ekledi. 149.99 dolarlık fiyat etiketine sahip olan bu kulaklık, fiyatıyla yine bütçe dostu kulaklık sınıfı içinde kalmayı başarıyor. Ayrıca Anker, bu yeni ürünün “tüm müzik türlerinde en iyi dinleme deneyimi için tüm frekanslarda netlik sunarak ses performansının sınırlarını zorladığını” iddia ettiği çift dinamik sürücü barındırdığının altını çiziyor.

Liberty Air 2 Pro, en ucuz kulaklıklar listesinde yıldızı parlayan bir ürün olmuştu. Onun takipçisi olan Liberty 3 Pro ise, aktif gürültü üzerinde bir miktar iyileştirme, bas ve tiz üzerinde biraz daha fazla vurgu gibi yeniliklerle gelmişti.

Liberty 4’ün teknik özellikler listesinde, bu fiyat aralığındaki her kulaklık setinde görmediğimiz birkaç dikkate değer unsur var. Bu kulaklıklar, film izlerken veya müzik dinlerken başınızı hareket ettirirken sesleri hizalamaya çalışan bir jiroskop ve algoritma ile 360 derecelik izleme vaat eden bir özelliğe sahiptir. Diğer bir deyişle uzamsal ses özelliği sunuyor.

Ayrıca kulak içi kalp atış hızı sensörü de içeriyor. Bu sayede günlük kalp atış verilerini, bağlı telefona kurulacak Wellness uygulaması aracılığıyla kontrol etmek mümkün oluyor. Böylelike spor yaparken bir kol saati, kol bandı veya yüzük kullanmayanların söz konusu değer için başvurabilecekleri başka bir seçenek daha ortaya çıkıyor.

anker soundcore liberty 4

Daha tipik kulaklık işlevleri için sunulanlara baktığımızda; Bluetooth 5.3, Soundcore’un HearID aktif gürültü engelleme teknolojisi, üç farklı boyutta kulak uçları ve sesinizin diğer uçtaki insanlara net bir şekilde ulaşmasına yardımcı olması beklenen 6 mikrofon (her bir kulaklık başına üç) gibi dikkate değer özellikleri görüyoruz.. Ayrıca hem dizüstü bilgisayarınıza hem de telefonunuza bağlı kalmak için çok noktalı bağlantı yeteneğine de sahiptir. Bunların yanı sıra, selefleri gibi Liberty 4’teki kodlayıcı destekleri arasında LDAC, AAC ve SBC bulunuyor. Ancak aptX yer almıyor.

anker soundcore liberty 4

Liberty 4 pil ömrü kullanılan özelliklere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Normal kullanımda tek bir şarjla 9 saate, uzamsal ses modunda 5 saate, LDAC modundayken ve gürültü engelleme olmadan 6 saate ve yalnızca aktif gürültü engelleme açıkken 7 saate kadar çalışma süresi vadediyor.

Şarj kutusu sadece 15 dakikalık bir yerleştirmeyle 3 saatlik oynatma süresi ekleyen hızlı şarj yeteneğine sahip. Veya bir saatte boş kulaklıkları tamamen doldurabilir. Kutunun kendisi USB-C üzerinden kablolu veya kablosuz olarak şarj olabilir. Soundcore, Liberty 4’ün kulaklıklarını ve şarj kutusunu boşaltmadan önce, normal koşullarda 28 saate kadar kullanım kapasitesine sahip olduğunu söylüyor.

anker soundcore liberty 4

Anker Soundcore Liberty 4, siyah veya beyaz renklerle satışa sunulacak. Siyah renkli versiyon cuma günü itibarıyla Soundcore.com‘da yurt dışında satışa çıktı. Amazon’da 10 Ekim’de ve Best Buy’ın web sitesinde ekim ayının sonunda satışa sunulacak. Beyaz kulaklıkların 7 Ekim’de Soundcore’dan ve 17 Ekim’de Amazon’dan satışa çıkması planlanıyor. Bu kulaklıkların önümüzdeki aylarda Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER