Teknoloji

Anker’dan dev adım: Evinizin enerjisini Solix ile güvenceye alın

anker solix

Anker, cihaz şarjı alanındaki tecrübesini bir adım öteye taşıyarak ev enerjisi pazarına giriyor. Solix markası altında sunacağı ürünlerle, Tesla’nın sahip olduğu alanda yer almayı planlıyor. Şirket, ABD’nin New York şehrinde düzenlediği bir etkinlikte, modüler bir Powerwall benzeri pil depolama sistemini ve var olan balkon monteli güneş panelleri ile kullanılabilecek daha küçük bir pil tanıttı.

2024’te global olarak piyasaya sürülecek olan modüler pil sistemi, bir evi birkaç saat çalıştırabilecek 5kWh enerjiden, bir evi neredeyse bir hafta çalıştırabilecek 180kWh’ye kadar ölçeklendirilebilecek. Hem mevcut hem de yeni güneş enerjisi kurulumlarına yedek güç sağlamak için tasarlanan sistem, Anker’ın “yüksek güvenlik seviyeleri ve dayanıklılık sağlama, kesintisiz olarak şebekeden bağımsız enerjiye geçiş yapma ve ısı pompaları, petrol ve gaz jeneratörleri gibi ev enerjisi ekipmanlarıyla uyumlu olma” taahhüdüyle beraber gelecek.

Sistemin, -20C ile 55C arasında çalışabilecek lityum demir fosfat (LFP) pilleri kullanacağı ve Anker’ın enerji yönetim sistemi ile kontrol edileceği belirtildi. Anker, bu sistemi için henüz bir fiyat belirlemedi ancak bu yıl içerisinde daha fazla bilgi vereceğini duyurdu.

Anker Solarbank E1600, apartmanlar ve daireler için uygun bir enerji çözümü

Anker, ayrıca Solarbank E1600 adında, apartman ve daireler için enerji depolama sistemi olan bir pil çözümü tanıttı. Avrupa’da satılacak bu ürün, şirketin yakın zamanda piyasaya sürdüğü Solix RS40 balkon güneş paneli sistemine eşlik ediyor ve piyasadaki balkon PV ürünlerinin yüzde 99’u ile uyumlu.

1.6kWh ile 3.2kWh arasında (birkaç saat enerji sağlayacak kadar) değişen boyutlarda ve RS40 güneş panelleri ile birlikte verilen mikro-invertörlerle uyumlu. Standart bir ev prizine takıldığında, güneş panellerinden gelen fazla enerjiyi emer ve şebeke elektriği kesildiğinde evi besler. Anker, “5 dakikalık bir kendi kendine kurulumun yeteceğini” söylüyor ve 6.000 şarj döngüsü veya endüstri standartlarının iki katını destekleyebileceğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER