Teknoloji

Anker PowerPort Atom PD 1 hızlı şarj aleti bu ay içinde satışa sunulacak

anker powerport atom pd 1

Aksesuar üreticisi Anker, bir yandan da hızlı ve yüksek kaliteli şarj aletleri üreterek köklerinden kopmadığını gösteriyor. Şirket, CES 2019’da yaptığı açıklamada, en yeni yüksek hızlı şarj aleti serisi PowerPort Atom serisinin sevkiyatlarının bu ay içinde başlayacağını belirtti. Anker PowerPort Atom PD 1, bu plan doğrultusunda kullanıcılarla buluşacak ilk cihaz olacak.

Atom PD 1 için ilk duyuru geçtiğimiz ekim ayında yapılmıştı. “Ultra hızlı” şarj aletinin daha erken bir tarihte satışa sunulması beklense de, işler planlandığı gibi gitmediği için henüz Atom PD 1 raflardaki yerini almadı. Ocak ayı içinde piyasaya sürülecek şarj aletinin fiyat etiketinde 29.99 dolar yazacak.

Hızı ve verimliliği, Atom PD 1’i özel kılan faktörler olarak öne çıkıyor. Galyum nitrür (GaN), düşük güç tüketimi ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklılığıyla yeni nesil silikon olma yolunda hızla ilerliyor. Atom PD 1 de GaN’ın bu gücünden yararlanan ilk ürünlerden biri olma özelliğini taşıyor.

Anker PowerPort Atom PD 1 ile telefonları ve Nintendo Switch gibi küçük cihazları şarj etmek mümkün olacak. Buna ek olarak, Atom PD 1 ile 12 inç MacBook veya yeni MacBook Air gibi USB-C girişli cihazların pili de doldurulabilecek. İki adet USB-C girişi taşıyan Atom PD 2 ve dört adet USB-C girişi bulunan Atom PD 4 de yıl içinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER