Eğlenceİncelemeler

Anker Nebula Apollo İncelemesi

anker nebula apollo inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Anker Nebula Apollo, şirketin eğlence odaklı projektör ailesi Nebula içindeki en küçük modellerden bir tanesi. Küçük gövdesine birçok multimedya yeteneğini sığdırmayı başarıyor. Bu ürün sadece bir taşınabilir projektör değil, aynı zamanda bir Bluetooth hoparlör gibi de çalışabiliyor. 13,2 cm yükseklik, 6,6 cm uzunluk ve 6,6 cm genişlik gibi değerlere sahip olan boyutlarıyla bir kola kutusuyla aşağı yukarı aynı büyüklükte bir gövdeye sahip. 470 gram ile hacmine göre biraz ağır olduğunu söylemek gerek. Buna rağmen elde veya çantada taşımak hiç de zahmetli değil.

Nebula Apollo, dikdörtgen prizması biçiminde bir gövdeyle geliyor. Siyah tonların ağırlıkta olduğu bu gövdenin hafif kavisli köşeleri cihazı kavramayı kolaylaştırırken daha şık bir hava elde etmesine yardımcı oluyor. Ön tarafında, alta doğru yerleştirilmiş bir Nebula logosu var. Üst taraftaki beşte birlik dilim parlak bir kaplamaya sahip, geri kalan bölüm ise tamamen ızgara görünümlü mat bir dokuyla kaplanmış. Aslında bu iki tasarım tercihi, Nebula Apollo’nun bir projektör-hoparlör hibridi cihaz olduğunu daha açık biçimde gösteriyor.

Ön tarafta, üst kısma yerleştirilmiş lens var. Sol tarafta, lensin arkasına gelecek biçimde küçük bir netleme halkası mevcut. Bu sayede yansıtma yüzeyine olan mesafeye göre netlemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Arkada güç ve Bluetooth bağlantı düğmelerini görüyoruz. Yine Arkada, en alt bölümde ise güç girişinin yanı sıra birer adet HDMI ve USB Tip-A portu var. Alt tarafında ise tripod ile uyumlu bir yuva bulunuyor.

Apollo’nun tepesi ise bir kontrol paneli gibi tasarlanmış. Cihaz açıldığında kırmızı renkli bir Nebula logosu görünüyor ve beş adet sanal düğme ortaya çıkıyor. Bunlar Ana ekran, geri, fare, + ve – tuşları. Son ikisi ses kontrolü için kullanılıyor. Ortada kalan alan bir dokunmatik yüzey gibi kullanılabiliyor. Eğer beş saniye boyunca temas etmezseniz, kontrol tuşları ortadan kayboluyor. Ancak yeniden dokunarak bunların görünmesini sağlayabilirsiniz.

Nebula Apollo ile bir tane de uzaktan kumanda geliyor. Bu uzaktan kumanda üzerinde taşınabilir projektörün üst kısmında gördüğümüz kontrollerin büyük bir kısmı var. Dokunmatik yüzeyin yerini yön tuşları ve OK düğmesinin bulunduğu bir tuş takımı alıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, uzaktan kumanda ile kontrol etmek, cihazın tepesindeki dokunmatik yüzey üzerinden kontrol etmekten çok daha kolay.

Uzaktan kumanda amaçlı kullanabileceğiniz Nebula Capture uygulaması da mevcut. Anker’in Nebula serisi cihazlar için özel olarak geliştirdiği bu uygulama da kolay kontrol için ayrı bir alternatif niteliğini taşıyor. Bu uygulamada dokunmatik yüzey, ana ekran, geri ve menü tuşları var. Ayrıca sanal klavyeyi açan özel bir kontrol de var. Özellikle içerik araması yaparken bu uygulama epey kullanışlı oluyor.

Nebula Apollo, sahip olduğu ağırlığı, biraz da barındırdığı yüksek kapasiteli pile borçlu. Bu küçük boyutlu cihazın içinde 9750 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Anker’in belirttiğine göre, bu pil sayesinde dört saate kadar video oynatma imkanı sunuyor. Gerçekten de pratikteki deneyimlerimiz de bu uzun pil ömrü iddiasını destekliyor. Böylelikle Nebula Apollo, hareket hâlindeyken kullanım için ideal bir ürün hâline geliyor.

Apollo da, diğer birçok taşınabilir projeksiyon cihazının yolunu izleyerek dahili Android ile yüklü olarak geliyor. Akıcı bir kullanıcı arayüzü var. Ne var ki, içeride çalışan Android 7.1 sürümü Google sertifikalı değil, içinde Google Play Store yerine Aptoide TV uygulama mağazası var. Bu uygulama mağazası içinde Amazon Prime Video gibi tanıdık bazı multimedya uygulamalarını veya internet tarayıcısını görüyoruz. Bazı uygulamalarda uyumluluk sorunları gözlemledik. Ancak kullanıcıların genel olarak YouTube ve Netflix’i kullandığını göz önünde bulundurursak, bu uygulamaları herhangi bir harici kaynağa ihtiyaç duymadan, Wi-Fi bağlantısından yararlanarak oynatmak mümkün oluyor. Üçüncü taraf uygulamaların bazı yerleşik uygulamaları görüyoruz. File Manager uygulaması, arkadaki USB portuna takacağınız bir harici diskteki dosyalarda gezinmenizi, fotoğrafları veya videoları görüntülemenizi sağlıyor. App Manager ise File Manager, Media Play, WebView Browser gibi dahili uygulamalara açılıyor. Network uygulaması ise Wi-Fi bağlantı ayarlarını yapmaya izin veriyor.

Söz bağlantıdan açılmışken, Nebula Apollo’nun kablosuz multimedya protokol desteğinin de memnun edici olduğunu belirtelim. Medyanızı büyük ekrana yansıtmak için HDMI veya USB portlarını kullanabileceğiniz gibi, AirPlay, Miracast veya Bluetooth bağlantıları yardımıyla kablosuz olarak da izleyebilirsiniz. AirPlay desteği iPhone ve iPad sahiplerinin epey hoşuna gidecektir. Benzer şekilde, Android ve Windows kullanıcıları için de Miracast desteği fazlasıyla kullanışlı olacaktır.

Nebula Apollo’nun projeksiyon özelliklerine ve sunduğu deneyime biraz daha yakından bakalım. DLP projeksiyon teknolojili bu ürün 200 ANSI lümen parlaklık sunuyor ve Nebula serisi içindeki daha yüksek fiyatlı diğer modellerle bu açıdan uyum gösteriyor. 16:9 görüntü oranı ve 854 x 480 piksel çözünürlükte görüntü çıkışı sunuyor. Projeksiyon boyutu 20-100 inç arasında değişiyor. Odaklama elle gerçekleştiriliyor.

Apollo ile farklı mesafelerden çeşitli YouTube ve Netflix videoları izledik. Aynı zamanda AirPlay üzerinden iPhone’un ekranını yansıtma, HDMI portu üzerinden bilgisayarın görüntüsünü ve sesini yansıtma, USB bellek üzerinden dosya oynatma gibi işleri de gerçekleştirdik. Karanlık bir odada, yansıtma yüzeyiyle yaklaşık iki metrelik bir mesafede yeteri kadar geniş ve net bir görüntü elde ediliyor. Parlaklık açısından da tipik bir LED projektörün sunduğu parlaklık seviyesini sunuyor. Projeksiyon alanı büyüdükçe renkler biraz solgunlaşıyor. Buna rağmen genel olarak görsel deneyime olumsuz yönde etki edecek bir hususla karşılaşmadık. Düşük çözünürlük kafalarda soru işareti yaratabilir, ancak izlediğimiz içeriklerde bunun olumsuz bir etkisini de hissetmedik. Fotoğrafların görüntülenmesinde de Nebula Apollo tatmin edici bir kontrast ve renk canlılığı sunmayı başarıyor.

Nebula Apollo’nun sahip olduğu 6W’lık hoparlör ise ortalamanın üstünde bir performans sergiliyor. İster müzik dinleyin, ister film izleyin, bu hoparlör tek başına yeterli olacaktır. Bluetooth modunda bir iPhone’la eşleştirdiğimizde de elde ettiğimiz sesin kalitesi memnun edici oldu. En yüksek ses şiddetinde hafif bozulma hissetsek de, Nebula Apollo genel olarak ihtiyaçları fazlasıyla karşılayan bir hoparlör işlevini de görecektir.

Anker Nebula Apollo; her türlü multimedya ihtiyacı için kullanışlı bir ürün. Android 7.1 ile yüklü olarak gelmesi dahili uygulama desteğini biraz kısıtlıyor, ancak Netflix ve YouTube gibi sık kullanılan uygulamaları dahili biçimde kullanmak mümkün. AirPlay ve Miracast gibi kablosuz bağlantı destekleri de artıları arasında yer alıyor. Nebula serisinin diğer üyelerine göre biraz daha düşük bir fiyattan sunulan bu ürün, özellikle çocuklarını düşünen aileler için ideal. Bununla birlikte uzun pil ömrü kamp veya benzeri doğa gezileri ve tatilleri için de Nebula Apollo’yu ideal hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER