Teknoloji

Anker’den küçük ve hızlı şarj adaptörü: Nano 3

anker nano 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Anker Nano 3 adını taşıyan yeni şarj adaptörünü gözler önüne çıkardı. En küçük şarj adaptörünü daha küçük hâle getiren Anker, adaptörün yurt dışındaki satış fiyatını da aşağıya çekti.

Tam adı Anker 511 Nano 3 olan 30W USB-C şarj adaptörü, iPhone ve iPad’lerin hızlı şarjı için tasarlansa da; MacBook Air’i şarj etmek için de kullanılabiliyor. Nano 3’ün Apple’ın eskiden iPhone’larla verdiği 5W şarj adaptörüyle neredeyse aynı boyutlarda olması bu performansı daha etkileyici hâle getiriyor.

Tıpkı geçtiğimiz yıl çıkan Nano 2 gibi, Nano 3 de galyum nitrür (GaN) teknolojisine sahip bir adaptör. Bu teknoloji daha küçük boyutlarda ve daha soğuk şekilde çalışarak güç çıkışı yapabiliyor. Anker geçtiğimiz temmuz ayında GaNPrime teknolojisini duyursa da, Nano 3’te söz konusu teknoloji desteklenmiyor.

Anker tarafından verilen bilgiye göre, Nano 3 Apple’ın 30W USB-C şarj adaptöründen yüzde 70 daha küçük. Nano 3, iPad Air’i kutusundan çıkan 20W adaptöre kıyasla 20 dakika daha hızlı şarj edebiliyor.

Anker Nano 3, yurt dışında 22.99 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Şarj adaptörü siyah, beyaz, mavi, yeşil ve mor renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER