Teknoloji

Anker Nano II GaN şarj adaptörleri şimdi eskisinden daha küçük

anker nano 2

Anker’in GaN (galyum nitrür) şarj cihazları, küçük boyutlarda ancak güçlü şarj yetenekleri sunan en iyi ürünlerden bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Şimdi, şirket ikinci nesil GaN tabanlı şarj cihazlarını Anker Nano II serisini duyuruyor.

Yeni Nano II şarj cihazları, Anker’in “GaN II” olarak adlandırdığı teknolojiyi içeriyor. Bunun, şirketin galyum nitrür bazlı bileşenlerin ikinci nesil versiyonu olan ve çalışma verimliliğinde yüzde 20 artış sunduğu söylenen bir teknoloji olduğu belirtiliyor. Böylelikle eskisinden daha küçük şarj cihazları üretilebiliyor, daha az ısı iletimi oluyor.

Galyum nitrür, silikondan daha geniş bir bant genişliği sunması sayesinde, elektrikli cihazlardaki silikon bileşenlerine nazaran giderek daha popüler hâle geliyor. Bu, geleneksel malzemeden daha hızlı elektrik akımıyla, daha yüksek sıcaklıklarda, daha yüksek voltajları sürdürmesini sağlıyor. Bu özellikler onu ultra küçük şarj cihazları gibi nesneler için mükemmel hâle getiriyor.

Anker Nano 2 özellikleri ve fiyatı

İlk Anker PowerPort Atom PD 1, 2019 yılında ilk kez piyasaya sürüldüğünde GaN şarj cihazlarının ilk dalgasının başlamasına yardımcı oldu. Apple’ın daha önce ABD’deki iPhone’ların kutularına yerleştirdiği 5W şarj adaptörleri kadar küçük boyutlara sahip bir güç adaptörü, küçük bir dizüstü bilgisayarı şarj etmek yeterli güce sahipti. O zamandan beri, ultra küçük GaN şarj cihazlarının daha da yüksek güç özellikleri sunduğunu gördük. Şu anda cebinize sığan ve normal boyutlu bir bilgisayara güç verebilen 65 W’lık bir güç adaptörünü satın almak hem kolay hem de ekonomik.

anker nano 2

Yeni Anker Nano 2 şarj cihazları üç model altında sunulacak. 30W model yurt dışında 29,99 dolara satılacak. 35,99 dolar karşılığında 45W şarj cihazı ve 39,99 dolar karşılığında 65W şarj cihazı satın alınabiliyor. Üç şarj cihazının tümü tek bir USB-C bağlantı noktasına sahip ve şarj esnasında güç çıkışını yönetmek için Anker’in PowerIQ 3.0 teknolojisi ile birlikte geliyor.

30W güç adaptörü grubun en küçüğü niteliğini taşıyor. 31,50 x 30,48 x 37,85 mm boyutlarında olup; 40,64 x 35,56 x 38,10 mm boyutlarındaki orijinal 30W PowerPort Atom PD 1’den biraz daha küçüktür.

Anker Nano II güç adaptörleri şu anda yurt dışında Amazon ve Anker’in web sitesinde ön siparişe sunuldu. Teslimatlar da haziran ayında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER