Teknoloji

Anker iPhone için ilk resmi flaş aksesuarını tanıttı

iPhone 11 İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aksesuarlar konusunda haklı bir üne sahip olan ve Türkiye’de de ürünlerini görmeye başladığımız Anker, aydınlatma tarafında mobil fotoğrafçılığın seviyesini biraz daha yükseltecek yepyeni iPhone aksesuarını tanıttı. LED flaş, iPhone 11’e Lightning portu üzerinden bağlanıyor.

Bu ayın başlarında çıkan bir haberde Apple’ın resmi iPhone aksesuarları için açtığı Made-for-iPhone (MFi) lisans programı içinde flaş aksesuarlarının da sertifikalandırılacağı belirtiliyordu. Görünüşe göre, Anker de bu sertifikayı Apple’dan alan şirketlerden bir tanesi oldu.

Aslında geçmişte de iPhone için üretilmiş harici flaş aksesuarları görüyorduk, ancak bunlar MFi programının birer parçası değildi. Bu nedenle Apple’ın kendi donanımı ve yazılımı ile entegre olma imkanı bulamıyordu. Yani dahili flaş veya yerleşik Kamera uygulaması gibi unsurlarla çalışması uyum içinde gerçekleşmiyordu.

anker iphone 11 flaş

Anker iPhone flaş ürünü ocak ayında yurt dışında satışta

Anker yeni flaş ürününün gelecek ay web sitesi ve Amazon üzerinden yurt dışında satışa sunulacağını kaydetti. 49.99 dolara çıkacak bu ürün doğal bir Apple aksesuarı olacak şekilde tasarlandı. Bu nedenle iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’nun bunu tanıması, yerleşik Kamera uygulaması veya üçüncü taraf kamera uygulaması üzerinden flaşın tetiklenmesi gerekiyor.

Anker, bu yeni aksesuarın şarj başına 10 bin çekim sunabileceğini ve dahili flaşınkine göre iki kat daha uzun menzile ve dört kat daha yüksek parlaklığa çıkabileceğini söylüyor. Aynı zamanda çıkarılabilir bir difüzör ile birlikte geliyor.

İLGİLİ HABERLER