Manşetler

Anker’dan daha küçük ve güçlü yeni GaNPrime şarj cihazları

anker ganprime

Anker GaNPrime olarak adlandırdığı ve 150 watt’a kadar güç sağlarken önceki nesil ürünlere göre daha az yer kaplayan, en yeni GaN 3 hızlı şarj teknolojisini benimseyen bir dizi yeni galyum nitrür (GaN) şarj cihazını tanıttı. Anker, yeni amiral gemisi 150W GaNPrime şarj cihazının Apple’ın 140W GaN MacBook Pro şarj cihazından yüzde 38 oranında daha küçük olduğunu, 120W versiyonunun ise Apple’ın 96 vatlık MacBook Pro şarj cihazından yüzde 39 oranında daha küçük olduğunu, bu sayede taşınabilirlik konusunda bariz bir avantaj sağladığını belirtiyor.

Anker’in önceki nesil şarj cihazlarıyla karşılaştırıldığında, bunların boyutları yalnızca biraz daha küçüktür. Yine de daha fazla cihaz için daha fazla güç sağlayabilirler. Anker, yeni 737 GanPrime 20W şarj cihazının hacminin Anker 736’dan yüzde 8 daha küçük olduğunu, ancak 20W daha fazla güç üretebildiğini belirtiyor. Şirket artan güç çıkışı ve daha fazla sayıda şarj portu ile, tüketicilerin sahip olduğu şarj cihazlarının sayısını azaltmak hedefine ulaştığını belirtiyor.

Ayrıca bu adaptörler Anker’in, aşırı ısınmasını önlemek için tasarladığı Power IQ 4.0 ve ActiveShield 2.0 sıcaklık yönetimi olarak adlandırdığı yeni akıllı güç dağıtım teknolojilerini de içeriyor. Hepsi bir araya geldiğinde, GaNPrime donanımının AC’den DC’ye dönüşüm verimliliğinde yaklaşık yüzde 1,6’lık bir sıçrama elde etmesine yardımcı oluyor.

100W ve daha üzeri yüksek vatlık şarj cihazlarında Anker’in teknolojisi daha yavaş silikon malzemenin yerine Infineon üretimi dijital güç denetçisi ve IPS anahtarını ve ayrıca Navitas’tan GaN güç IC’lerini kullanıyor.

150 vatlık yeni Anker 747, şirketin ABD pazarına sunduğu en yeni amiral gemisi şarj cihazı olarak nitelendiriliyor. Bir USB-A bağlantı noktası ve Power IQ 4.0’a sahip üç USB-C bağlantı noktası içeriyor. Anker, Power IQ’nun cihaz başına kalan güç yüzdesini görmediğini, bunun yerine, daha yüksek talep gören cihazlara öncelik verdiğini ve aynı zamanda her cihaza güç gittiğinden emin olduğunu belirtiyor.

Eğer her şey belirtildiği gibi çalışırsa, bu yeni şarj aksesuarları her şeyin mümkün olduğunca çabuk şarj edilmesini sağlayarak, cihazların nereye takılı olduğu ve kaç bağlantı noktasının kullanıldığı hakkında daha az düşünerek çok bağlantı noktalı şarj cihazlarının kullanımını kolaylaştırabilir. Anker 747 150W, 109.99 dolar karşılığında ABD’de ön siparişe açıldı ve şirketin belirttiğine göre 3. çeyreğin sonlarında dağıtıma sunulacak. Ancak haberi hazırlarken kontrol ettiğimizde ürünün tükendiğini gördük.

Anker 727 Charging Station

Anker’in 727 Charging Station aksesuarı ise, birleşik bir uzatma kablosu ve 100W cihaz şarj cihazı olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca 18 mm kalınlığındadır, ancak doğrudan üstten ABD. prizlerine uyumlu iki topraklı AC fişi takabilir ve ön tarafında iki USB-C PD bağlantı noktası ve iki USB-A bulunur. ActiveShield 2.0, aygıtın aşırı ısınmasını önlüyor. Güç kablosu çıkarılabiliyor, ancak üç uçlu bağlantı noktası standart değil. Şu anda yurt dışında 94.99 dolara satılıyor.

Ayrıca kablosunu gövdesinin etrafına sarmanıza ve bir silikon koza içine rahatça saklamanıza olanak tanıyan yerleşik 65 W güç kaynağına sahip küçük AC güç uzatma kablosu da yurt dışında satışa. İki AC prizi, iki USB-C bağlantı noktası ve bir USB-A bağlantı noktası vardır ve şu anda yurt dışında 69.99 dolar fiyatla satılıyor.

Anker Power Strip

PowerCore serisi içinde, 99.99 dolar karşılığında sunulan Anker 733 gibi yeni bir ürün de sunuluyor. Bu ürün iki USB-C bağlantı noktası ve bir USB-A bağlantı noktası içeriyor 65W güç çıkışı sağlayabiliyor. 10000 mAh powerbank modundayken bir iPhone’u 30 dakikada yüzde 50’ye kadar olacak biçimde hızlı şarj edebilir.

Ayrıca Anker GaNPrime serisi altında ABD, İngiltere ve AB ülke pazarları için iki yeni şarj cihazı daha var. Anker 737 120 watt şarj cihazında iki USB-C ve bir USB-A bağlantı noktası bulunuyor ve şu anda ABD’de 94.99 dolar karşılığında sunuluyor. Ağustos ayında diğer ülke pazarlarında 94,99 € / 89,99 ₤ fiyatla satışa sunulacak. Anker 735 ise 65 watt şarj cihazı ve hafta başında dünya çapında 59,99 dolar / 59,99 avro / 54,99 pound karşılığında satışa çıktı.

İLGİLİ HABERLER