Teknoloji

Anker 563 USB hub ile M1 MacBook’ların görüntü aktarımı sınırlaması kalkıyor

anker 563
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Anker, M1 donanımlı bir MacBook dizüstü bilgisayarın üç harici ekrana aynı anda çıkış vermesine olanak tanıyan 249.99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip 10’u 1 arada USB-C hub’ını duyurdu. Anker 563 adlı bu cihaz, Apple’ın M1 destekli MacBook’larının, varsayılan olarak yalnızca tek bir harici monitöre çıkış yapabilen önemli bir sınırlamasının üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.

Anker 563; USB-C, USB-A, 3.5mm ses ve Ethernet dahil olmak üzere toplam 10 bağlantı noktasına sahiptir. Profesyonel seviyedeki kullanıcıları özellikle; 30 Hz’de 4K’ya kadar çıkış verebilen (daha düşük çözünürlüklerde maksimum yenileme hızının ne olduğu belli değil) bir HDMI bağlantı noktası, 60 Hz’e kadar 2K (1440p) çıkış verebilen ikinci bir HDMI bağlantı noktası ve yine 60Hz’de 2K kapasiteli bir DisplayPort’tan oluşan görüntü bağlantı noktalarıyla ilgilenecektir.

Burada dikkat çekici sınırlamalar var. İlk HDMI bağlantı noktasının 4K’da yalnızca 30 Hz’ye kadar çıkabiliyor. Bu, bağlı bir monitörün görüntü geçişlerinin çok yumuşak olmayacağı anlamına geliyor. Ancak, video içeriğini (bunlar nadiren 30 fps’nin üzerindedir) veya üretkenlik yazılımını izlemek için kullanıyorsanız, bu nispeten düşük yenileme hızının çok önemi olmayabilir. bir önemi olmayabilir. İkinci bir önemli sınırlama ise, M1 MacBook’unuzun bu kadar çok monitöre çıkış vermesi için DisplayLink yazılımının kurulu olması gerekiyor.

anker 563

Rakip aksesuar üreticisi Hyper, geçen yıl bir M1 MacBook’ta iki ekran çalıştırmak için tasarlanmış bir çift USB-C bağlantı istasyonunu duyurmuştu. Bu cihazın sürücülere ihtiyaç duymadan tak ve çalıştır özelliğini ön plana çıkarmıştı, yine de yüklemeniz gereken çeşitli yazılımlar var. Alternatif olarak, Macworld piyasada bulunan çeşitli bağlantı istasyonları ve hub’larla hayata geçirilebilecek diğer çoklu monitör kurulumlarının bir derlemesini sunuyor. Bunlardan bazılarının üreticileri tarafından resmi olarak desteklenmediği konusunda uyarıda bulunmadan da geçmiyor.

anker 563

Anker 563 yuvası, görüntü bağlantı noktalarının dışında, ana makineye 100 W’a kadar güç sağlayabilen bir USB-C bağlantı noktasına, 1 Gb/sn Ethernet bağlantı noktasına, 5 Gb/sn veri aktarım hızı ve 30W güç dağıtım özelliğine sahip bir USB-C bağlantı noktasına, 5 Gbps veri ve 7.5W güç çıkışı olan bir USB-A bağlantı noktasına ve yalnızca 480 Mbps’de veri iletimi sağlayan iki USB-A bağlantı noktasına sahiptir. Bağlantı istasyonuna güç sağlamak için bir DC girişi de vardır.

Harici monitör hususu, ilk nesil Apple Silicon MacBook’ların talihsiz bir sınırlaması olmuştu. Neyse ki, daha sonra çıkan yeni M1 Pro ve M1 Max destekli makineler, birden fazla harici ekran için dahili desteğe sahip. Apple’ın yakında beklenen M2 donanımlı MacBook’lar piyasaya sürüldüğünde benzer ekran sınırlamalarına sahip olup olmayacağına dair resmi bir açıklama yok. Ancak birden fazla ekranı bağlamak için pahalı bir hub’a ihtiyacınızın olmamasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER