Teknoloji

Anker 321 Power Bank’in belirli bir model numaralı ürünü yangın riski nedeniyle geri çağrılıyor

anker 321 power bank

Anker, 321 Power Bank (PowerCore 5K, model numarası A1112) modelini geri çağırdığını duyurdu. Geri çağırmanın nedeni, üretim hatasından kaynaklanan yangın riski olarak belirtildi. Anker, Mart 2023 sonrasında üretilen az sayıdaki bir parti üründe bu riskin mevcut olduğunu, yine de tüm ürünleri geri çağıracağını açıkladı.

Etkilenen modelin alt kısmında beyaz renkte “Anker 321 Power Bank (PowerCore 5K, Black), Model: A1112” yazısı bulunuyor. Eğer bu modele sahipseniz, Anker ürünü kullanmayı derhal bırakmanızı öneriyor. Geri çağırma işlemi için, seri numaranızı içeren bir form doldurarak yerine yeni bir 533 Power Bank talep edebilirsiniz.

Haberi yayına hazırlarken kontrol ettiğimizde, Anker’in A1112 modelini Türkiye’de resmi olarak satmadığını gördük. Yine de, elinizde yurt dışından alınmış bu modelde bir ürün varsa, Anker ile iletişime geçmeniz yerinde olacaktır.

İşlem sürecini hızlandırmak için satın alma belgenizi bulmanız öneriliyor. Bu belge, geri çağırma sürecinde önemli bir rol oynuyor. Anker, bu belgenin işlemi hızlandıracağını belirtiyor.

Pillerinizi çöpe atmayın! Elektronik atıklar büyük bir sorun teşkil etmekte olup, pillerin yanlış imhası yangınlara neden olabilir. Anker, çeşitli ülkelerde pillerin sorumlu bir şekilde imha edilmesi için çeşitli bağlantılar sunuyor. ABD kullanıcıları, Çevre Koruma Ajansı’nın web sitesine veya Call2Recycle’a başvurabilir.

Bu geri çağırma, Anker’in şu anda dünya genelinde var olan olan tek geri çağırma işlemi değil. Şirket, geçen yıl ABD Maryland’deki bir ev yangınının muhtemel nedeni olarak tespit edilen 535 Power Bank modelini de geri çağırmıştı.

İLGİLİ HABERLER