Eğlence

“Anında tekrar”ın mucidi Tony Verna hayatını kaybetti

tony-verna-aninda-tekrar-200115

Spor yayıncılığının en önemli unsurlarından biri olan “anında tekrar” konseptinin mucidi Tony Verna, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tony Verna tarafından geliştirilen anında tekrar konsepti ilk olarak 7 Aralık 1963’te ABD’nin CBS televizyonu tarafından yayınlanan ABD kara ordusu ve donanması arasında oynanan Amerikan futbolu karşılaşmasında uygulanmıştı. Kara ordusunun yaptığı bir sayının tekrar gösterilmesinin ardından spiker Lindsey Nelson, izleyicileri kara ordusunun yeni bir sayı yapmadığı konusunda uyarmak zorunda kalmıştı.

“Anında tekrar” konsepti hayata geçtiği zaman bir yapımcı olarak görev yapan Verna, daha sonra yönetmenliğe terfi etmiş ve dönemin ABD başkanlarıyla yapılan iki röportajı, Live Aid konserinin ABD ayağını ve beş Amerikan Futbol Ligi finalinin (Super Bowl) yönetmenliğini üstlenmişti.

Anında tekrarın spor yayıncılığındaki büyük önemi göz önüne alınınca Tony Verna’nın iki hafta sonra gerçekleştirilecek 2015 Super Bowl müsabakasının yayınında anılması oldukça muhtemel gözüküyor. Günümüzde pek çok sporda verilen kararları etki eden bir konseptin altına imza atan Tony Verna’nın profesyonel sporların seyrine ciddi bir etkide bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER