Eğlence

Angry Birds’ün Android’e özel “Bad Piggy Bank” işlevi tanıtıldı

Angry Bird’ün yaratıcısı Rovio bu oyunun Android versiyonu için geliştirmiş olduğu yeni bir ödeme sistemini tanıttı. “Bad Piggy Bank” adı verilen bu oyun içi ödeme sistem kullanıcılara oyun içindeki reklamları kaldırma fırsatı veriyor. Bunun yanında bu ödeme işlevini kullanan Android kullanıcıları yakında çıkması beklenen “Mighty Eagle” güncellemesini de alma fırsatı bulacaklar.

Yeni duyurulan “Bad Piggy Bank” işlevinin en ilginç yanı ise kullandığı ödeme yöntemi. Bu sistemde ücret kredi kartından çekilmiyor, bunun yerine aylık cep telefonu faturasına yansıtılıyor. Rovio’ya göre bu işlev çok yakında diğer tüm Android geliştiricilerine sunulacak, böylelikle ödemeleri almak çok daha kolay bir hâle gelecek.

Bad Piggy Bank sistemi ilk olarak Finlandiya’da, bu ülkede faaliyet gösteren mobil operatör Elisa aracılığıyla faaliyete geçecek. Bu sistemin gelecek sene içinde dünya geneline yayolması bekleneiyor, tabii ki bunun için yerel telekom operatörleriyle anlaşmaya gidilmesi gerekiyor. TechCrunch’a konuşan Vesterbacka Angry Birds’ün 50 milyon kez indirildiğini bunun 10 milyonun üzerindeki bir kısmının Android cihazları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca Angry Birds’ün 2011 yılında oyun konsollarıyla birlikte Mac ve PC’lere de geleceğini müjdeledi.

Söz konusu yeniliklerin duyurulduğu etkinlikte “The Ran” adlı bir grubun Angry Birds için bestelemiş olduğu bir şarkı da tanıtıldı. Elisa’nın web sitesinde yer alan bu sayfaya gidip Angry Birds etkinliğiyle ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

İlgili – TechCrunch
İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER