EğlenceManşetler

Angry Birds Star Wars İncelemesi

Sinema tarihinin kült filmleri veya serilerinden söz açıldığı zaman Star Wars ya da Türkçe adıyla Yıldız Savaşları’nın akla gelmemesi pek de mümkün değil. Bilimkurguda çığır açan seri dünyanın pek çok yerinde yüz milyonlarca insanı peşinden sürüklerken, filmler dışında özel etkinlikler ve diğer ürünleriyle bilimkurgu dünyasının olduğu gibi popüler dünyanın da en önemli elemanlarından biri haline geldi. Seri son olarak yapımcı şirketi olan Lucasfilm’in Walt Disney tarafından satın alınmasıyla gündeme gelse de, bundan çok daha önce açıklanan bir gelişme de uzun süredir beklenmekteydi.

Mobil oyun dünyasının en meşhur oyunu olarak nitelendirilirse kimsenin itiraz etmeyeceği Angry Birds serisinin yeni oyunu ile birlikte popüler dünyanın iki büyük fenomeninin bir araya geleceğinin açıklanması ile birlikte hem Star Wars hem de Angry Birds hayranları merak içinde beklemeye başlarken, her iki fenomenin de hayranı olanlar için bu merağa heyecan da eşlik etmeye başlamıştı. Rovio tarafından yayınlanan oyun videolarında da oyuna ilişkin fazla ipucu verilmemesi de bu heyecanı arttırmıştı. Uzun süredir beklenen oyun gün itibariyle nihayet muhtelif platformlarda yayınlanırken, Teknoblog olarak biz de oyunu sizler için hızlı bir biçimde inceledik.

Angry Birds Star Wars’ta oyuncuları ilk olarak Star Wars’un bir klasik haline gelmiş tema müziğinin Angry Birds’e uyarlanmış bir versiyonu karşılıyor. Bu esnada kullanılan grafik ve animasyonların da Star Wars’tan esinlenerek hazırlanmış olduğunu da belirtmek gerek. Ana sayfadaki oyna ikonuna dokunup bölümler ekranına yönlendirilince ise her biri Star Wars’tan esinlenerek hazırlanmış bölümler kullanıcının karşısına çıkıyor. İlk bölüm olan Tatooine adını filmin hayranlarının çok iyi bildiği üzere Luke Skywalker ve Obi-Wan Kenobi gibi karakterlerin yaşadığı gezegenden alıyor. İkinci bölüm ise adını imparatorluğun devasa silahı Death Star’dan alıyor. Bu bölümü açmak için Tatooine’deki tüm seviyeleri bitirmek gerekiyor. Şimdilik açık olmayan ve ücretsiz bir güncelleme sonrasında açık hale gelecek üçüncü seviye ise Hoth adını taşıyor. Death Star’ın patlatılmasının ardından asilerin yerleştiği gezegen olan Hoth’un oyunda da Death Star’ın hemen arkasından gelmesinin bir planlama sonucu olduğu ise herkesin malumu. Path of the Jedi adını taşıyan bölümde Anakin Skywalker’ın Jedi eğitim süreci işlenirken, serinin diğer oyunlarında olduğu gibi Angry Birds Star Wars’ta da bonus bölümler mevcut.

Oyunda daha önceden de bilindiği üzere kızgın kuşların Star Wars karakterlerinden esinlenerek yaratılmış versiyonları karşımıza çıkıyor. Tüm oyunların başlangıç seviyelerinde oyuncuları karşılayan kırmızı kuş Anakin Skywalker olarak oyuncuların karşısına çıkarken, Star Wars’ta yer alan Obi-Wan Kenobi, Prenses Leia, Chewbacca gibi karakterler de ilerleyen seviyelerde kullanıcıları selamlıyorlar. Aynı durumun domuzlar ve imparatorluk cephesinde de geçerli olduğunu belirtmek gerek. Domuzlar da oyun içinde Stormtrooper, Palpatine gibi değişik karakterlerle sahne alırken; seviyenin aşılamaması durumunda oyunculara gülen domuz ise Darth Vader’dan başkası değil.

Oyunun oynanışında da hem kuşlara hem de domuzlara karakterlerinin sahip olduğu yetenekler kapsamında bazı özellikler bahşedilmiş. Başlangıçta tıpkı diğer oyunlarda olduğu gibi sade bir fonksiyona sahip olan kırmızı kuş Angry Birds Star Wars içinde Anakin Skywalker olmanın da getirisi ile bir ışın kılıcına sahip oluyor. Bu ışın kılıcının kuşun fonksiyonelliğini arttırdığını söylemek ise pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Domuzlar da buna karşılık olarak ateş etme yeteneğine kavuşmuş durumdalar. Bu yetenek her seviyede sadece bir domuza verilse de eskiye göre gözle görülür bir yenilik olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Bombacı kuş Obi-Wan Kenobi olarak oyunda boy gösterirken, onun da yeteneği fiziki bir patlamadan sismik bir patlamaya doğru evrilmiş durumda. Oyundaki karakterlere Star Wars’tan hareketle bahşedilen özelliklerin hiç de eğreti durmadığının altını çizmek gerek.

Angry Birds Star Wars’un oyuncuyu yakalama açısından serinin ilk oyunundan sonra en büyük etkiyi göstereceğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Zira, oyunu hevesle bekleyen mevcut kitle dışında oynamak isteyenler de gelen ekstra özellikler sayesinde oldukça yüksek düzeyde keyif alabilir. Oyunda Angry Birds Space ile birlikte gelen yerçekimsiz ortam içeren bölümler de yer alırken, belirli seviyelerde zorlanma geleneğinin bu oyunda da devam ettiğini de belirtmek gerek. Oyunda ilerledikçe kullanıcı farkında olmadan önceden belirlenmiş bazı şeyleri başardıkça karşılığında seviye geçerken işleri kolaylaştıracak ödüllere de sahip olabiliyor. Ödül olarak verilen bu yardımcı araçları oyun içi satın alma özelliğiyle para karşılığında satın almanın bu oyunda da mevcut olduğu herkes tarafından kolaylıkla tahmin edilebilecek bir bilgi.

Uzun süredir beklenen Angry Birds Star Wars, serinin popüler kültürün en önemli fenomenleriyle bir araya gelmesi açısından da önem taşıyor. Mobil oyun denince fenomen olarak nitelenen Angry Birds’ün tıpkı partneri Star Wars gibi aradan 30 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra da fenomen olarak anılması için bu oyun önemli bir kilometre taşı görüyor. Oyun iOS, Android, Kindle Fire, Windows Phone, Mac ve Windows platformlarında yayınlanmış durumda. Bu kadar çok platformda aynı anda yayınlanması da Rovio’nun oyuna verdiği önemi açık bir biçimde gösteriyor.

İlgili >> App Store, Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER