Eğlence

Angry Birds’ün yapımcısı Rovio 130 kişiyi işten çıkarıyor

Angry-Birds-logo

Mobil oyun dünyasının fenomenlerinden Angry Birds’ün yapımcısı Rovio, yavaşlayan büyüme nedeniyle iş modelini yeniden yapılandırma adına 130 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Söz konusu rakam Rovio’nun mevcut iş gücünün yüzde 16’sına tekabül ederken, işten çıkarmaların Rovio’nun Finlandiya’daki merkezindeki departmanlar içinde gerçekleştirileceği belirtildi. Rovio CEO’su Mikael Hed, bu tarz değişiklikleri değerlendirmenin asla kolay olmadığını belirtti. Hed radikal kararları erken almanın geç almaktan daha iyi olduğunun altını çizdi.

Rovio geçtiğimiz yıllarda Angry Birds’ün başarısı sayesinde uçuşa geçmiş, oyunun başarısını farklı alanlarda kâra çevirmişti. Ancak serinin devam oyunları bir süre sonra beklenen etkiyi yaratamamaya başlamış ve şirketin kârı 55.5 milyon avrodan 26.9 milyon avroya gerilemişti.

Hed Rovio’nun en fazla büyüme imkanını gördüğü ”oyunlar, medya ve tüketici ürünleri” alanlarında yeniden yapılanacağını belirtirken, söz konusu plan Rovio’nun mevcut anlayışıyla bir hayli örtüşüyor. Şirketin üçte ikilik kısmının medya ve tüketici ürünlerinin oluşmasıysa Rovio’nun dönüştüğü şeyi ortaya koyuyor. Halihazırda Angry Birds’ü bir TV şovuna dönüştürmüş olan şirket, sinema filmi için çalışmalarını da sürdürüyor. Rovio önümüzdeki dönemde de Angry Birds madenini işlemeye tüm hızıyla devam edeceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER