EğlenceManşetler

Angry Birds Go! İncelemesi

Mobil dönemin tartışmasız yıldızlarından birisi de kızgın kuşlar ve domuzları karşı karşıya getiren Angry Birds. Yola sade bir iPhone oyunu olarak çıkan Angry Birds, kazandığı popülariteyi iyi kullanarak hem geliştiricisi Rovio’yu ihya etti hem de farklı oyunlar barındıran bir seri haline dönüştü. Angry Birds oyunlarında sıradışı şeyler denemekten çekinmeyen Rovio, bu geleneği Angry Birds Go! ile sürdürüyor. Kızgın kuşlar ve domuzlar bu kez de Domuzcuk Adası’nda düzenlenen araba yarışlarında karşı karşıya geliyor.

angry-birds-go

Angry Birds Go! pek çok oyun severin aklına ilk etapta Crash Team Racing türündeki yarış oyunlarını getirecektir. Oyundaki arabalar, yarış deneyimi ve kullanılan güçlendirmeler göz önüne alındığında kurulan bu ilişkin son derece mantıklı olduğu anlaşılıyor. Angry Birds serisinin çoğu oyununun aksine ücretsiz olarak sunulan Angry Birds Go!’da Rovio gelir modeli olarak oyun içi satın alma unsurlarını ve reklamları kullanmış. Bölüm ve araç adlarına sponsor alan şirket, böylelikle oyuncuları fazla rahatsız etmeden reklam almayı başarmış.

angry-birds-go-1

Günümüzde pek çok oyunda bulunan bilgilendirme faslı Angry Birds Go!’da da mevcut. Asıl oyun safhasına geçmeden önce kullanıcılara ilk olarak oyunu nasıl oynayacakları ve aracı nasıl kontrol edecekleri hakkında bilgi veriliyor. Angry Birds Go!’da oyunculara aracı kontrol etmeleri için iki seçenek sunuluyor. Ekran üzerinde beliren sanal tuşlara ek olarak, jiro özelliklerinden faydalanarak da Angry Birds Go!’daki araçlar kontrol edilebiliyor. Hareket temelli kontrollerin oyun deneyimini biraz daha kuvvetlendirdiğini belirtmek gerekiyor.

angry-birds-go-2

Arabaların beygir gücü baz alınarak dört farklı bölüme ayrılan oyunun her bir bölümünde üç farklı pist bulunuyor. Diğer Angry Birds oyunlarında olduğu gibi Go!’da da oyuncular maceralarına kırmızı kuş ile başlıyor. Pistlerde verilen görevlerin tamamlanmasıyla birlikte oyuncuların faydalanabildikleri kuşların sayısı da artıyor. Serinin diğer oyunlarında olduğu gibi Angry Birds Go!’da da her kuş kendine özgü bir özellik barındırıyor.

angry-birds-go-3

Oyunculara verilen görevler ise tüm pistlerde aynı. Oyuncuların ilk olarak 8 arabanın katıldığı klasik yarış formatındaki 5 yarışı ilk 3’ün içinde tamamlaması gerekiyor. İkinci görevde ise oyuncular zamana karşı tek başlarına yarışıyor ve ortalık yangın yerine dönmeden pisti tamamlamaya çalışıyor. Üçüncü görevde oyunculardan kendilerini çevrim içi ortamda test etmeleri ve başka bir Angry Birds Go! oyuncusuyla teke tek olarak yarışmaları isteniyor. Dördüncü görev ise diğerlerinden biraz farklı. Burada oyunculardan ilk olarak önlerine çıkan meyveleri parçalamaları isteniyor. Yeterli sayıda meyve parçalandıktan sonra bu meyveler altına dönüşüyor. Oyuncular yarışlar esnasında topladıkları altınlarla arabalarını güçlendirebiliyor. Altın sayısını daha hızlı artırmak veya daha iyi arabalara hemen kavuşmak isteyenlerin ise oyun içi satın alma özelliğine başvurması gerekiyor.

angry-birds-go-4

Pistin son mücadelesindeyse oyuncular başka bir kuş veya domuzla teke tek olarak yarışıyor. Bu yarışlardan üç tanesini kazandığı takdirde mağlup ettiği kuş da oyuncunun kontrolüne giriyor. Kuşların gücünün limitli olduğu ve sürekli olarak aynı kuşla yarışmanın mümkün olmadığı oyunda geniş bir kadroya sahip olmak oyunculara daha uzun süre oyun deneyimi yaşama imkanını sağlıyor. İlk pistten sonraki pistlerde oyuncuların görevleri yerine getirirken bir sıralamayı takip etmesi gerekmiyor.

angry-birds-go-5

Rovio’nun geçtiğimiz aylarda devreye soktuğu Rovio Accounts sistemi sayesinde Rovio hesabıyla oyuna giriş yapan kullanıcıları başladıkları oyuna farklı cihazlar üzerinden devam edebiliyor. Angry Birds Star Wars II ile piyasaya sürülen ve oyuncuların ekstra karakterlere kavuşmasını sağlayan Telepods isimli fiziki oyuncaklar Angry Birds Go!’da da kullanılabiliyor. Angry Birds serisinde yenilikler konusunda hiç çekingen davranmayan Rovio, Angry Birds Go! ile de bu tutumunu sürdürüyor. Şu ana kadar alışılan Angry Birds oyunlarından oldukça farklı bir profil çizen Go!, heyecan ve eğlence bakımındansa seleflerini aratmıyor.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play, Windows Phone Mağaza, BlackBerry AppWorld

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER