EğlenceManşetler

Angry Birds 2: Kızgın kuşlar yeniden kanatlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

angry-birds-2-0001

Mobil oyun dünyasının fenomeni denince pek çok kişinin aklına gelecek ilk isim hiç kuşkusuz Angry Birds olacaktır. Yayınlanmasından kısa bir süre sonra fenomen haline gelen oyun, birçok devam oyununu barındıran bir seriye dönüşmüş, aynı zamanda popüler kültürün en önemli parçalarından biri haline gelmişti. Aradan geçen yıllar Angry Birds’ün cazibesini biraz azaltmış gibi gözükse de, yapımcı Rovio serinin en yeni oyunu Angry Birds 2 ile bu gidişatı yine yukarıya çevirmeye kararlı gözüküyor.

angry-birds-2-0002

Angry Birds 2, serinin diğer oyunlarının aksine belli bir tema çerçevesinde şekillendirilmiyor. Dolayısıyla 2010’da yayınlanan orijinal Angry Birds oyununun devamı olma niteliğini fazlasıyla hakediyor. Ancak aradan geçen yıllar ve değişen yaklaşımlar, ilk oyundaki bazı unsurların günümüze uyarlandığı gerçeğini karşımıza çıkarıyor.

angry-birds-2-0003

Öncelikli olarak Angry Birds 2’nin ücretsiz olarak indirilebildiğini belirtmek gerekiyor. Son zamanların popüler gelir modeli uygulama içi satın almaları tercih eden Rovio, Angry Birds 2’de öncelikli olarak ekstralardan gelir elde etme yolunu seçmiş. Oyunculara beş can verilmesi ve bu canların zamanla geri gelmesi, Angry Birds 2’de orijinal oyuna kıyasla farklı noktalar arasında göze çarpıyor. Rovio’nun bu tarz bir kısıtlamayla uygulama içi satın alımları teşvik etmeye çalıştığını söylemek hiç yanlış bir çıkarım olmayacaktır.

angry-birds-2-0004

Angry Birds 2’de farklı noktalardan birisi de seviyeler ilerledikçe ortaya çıkan yeni kuşlar hakkında oyunculara daha somut bilgi verilmesi. Kuşun ismi, özel yeteneği gibi bilgiler yeni kuşun ekleneceği seviye öncesinde oyunculara anlatılıyor. Buna ek olarak, ilk denemede oyunculara kuşun özel yeteneğini somut biçimde test etme imkanı sunuluyor.

angry-birds-2-0005

Angry Birds 2’deki farklılıklardan birisi de oyundaki seviyelerin tek kademeden ibaret olmaması. Oyuncular karşılarına çıkan ilk düzenekteki domuzları ortadan kaldırdıkları için sevinseler de, bir süre sonra karşılarına ikinci bir düzenek daha çıkıyor. Bu düzenekte işi tamamen bitirebilmek için birkaç atış hakkına daha sahip olmak büyük önem taşıyor.

angry-birds-2-0006

Sapana gelecek kuşların sırasının değiştirilebilmesi, buna ek olarak kullanıcılara belli bir puan yakaladıklarında ekstra bir kuş daha verilmesi ve büyü seçenekleri Angry Birds 2’nin dikkat çeken yenilikleri arasında yer alıyor. Türkçeleştirilmiş olması da Angry Birds 2’nin daha keyifli oynanmasını sağlayacak önemli bir nokta olarak göze çarpıyor.

angry-birds-2-0007

Angry Birds 2 de, serinin diğer oyunları gibi, bir senaryo çerçevesinde ilerliyor. Ancak oyundaki bölüm geçişlerine ve atmosfere bakıldığında senaryo konusunda eskiye kıyasla çok daha titiz bir çalışma yürütüldüğü rahatlıkla anlaşılıyor. Kasvetli ve yağmurlu dekorların kurulmuş olması da, Angry Birds 2 serinin diğer oyunlarından daha farklı bir pozisyona yerleşmeyi başarıyor.

angry-birds-2-0009

Angry Birds birkaç yıl önceki popülaritesini en azından oyun pazarında kaybetse de, pazarlama konusunda halen büyük bir kuvvet olmayı sürdürüyor. İtici gücü olan oyun pazarındaki gidişatını yine pozitife çevirmeyi isteyen Rovio, Angry Birds 2 ile makus talihini döndürme konusunda önemli bir koz elde ediyor. Bu kozun nasıl kullanılacağını görmek adına ise biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER