Teknoloji

Andy Rubin tweetledi: Her gün 500 binin üzerinde yeni Android cihazı etkinleştiriliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android fanları Andy Rubin’i mutlaka tanıyor olmalı. “Android’in babası” olarak nitelendirebileceğimiz Andy Rubin bu işletim sisteminin tohumlarını atmış, 2005 yılında onu Google’a satarak şimdiki hâlini almasında önemli bir adım atmıştı. Ancak Android’in patlaması Google’ın Android’i Rubin’den satın almasından yaklaşık beş yıl sonra gerçekleşti denebilir. Şu anda birçok alanda en popüler işletim sistemi olarak kabul gören Android’in başarısı bizzat Rubin tarafından doğrulandı.

Rubin günde kaç Android’in etkinleştirildiğiyle ilgili detayları paylaştı. O’nun belirttiğine göre her gün 500 binin üzerinde yeni Android cihazı aktif hâle geliyor. Bu sayının içinde akıllı telefonlar, tabletler ve Android ile çalışan diğer cihazlar bulunuyor. Rubin, etkinleştirilen Android cihaz sayısının haftadan haftaya yüzde 4.4 oranında artmakta olduğunun altını çizdi.

Rubin 2010’un aralık ayından beri istatistikleri Twitter üzerinden paylaşıyor. İlk başladığında her gün 300 bin yeni Android cihazının aktifleştirildiğini söylüyordu. Bu sayı altı ayda neredeyse iki katına çıkmak üzere. Yani, Rubin Android’in yakaladığı ivmeyi bizzat ortaya koyuyor. Andy Rubin geçtiğimiz nisan ayında Google’ın kıdemli başkan yardımcılığı pozisyonuna yükselmişti.

İlgili – Twitter (Andy Rubin)

İLGİLİ HABERLER