Teknoloji

Android kurucusu Andy Rubin Essential markalı telefonunu 30 Mayıs’ta tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

andy rubin essentialAndroid işletim sisteminin kurucularından Andy Rubin Essential adını taşıyan yeni şirketiyle önemli bir virajı dönmeye hazır görünüyor. Şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı akıllı telefonunu 30 Mayıs günü tanıtması bekleniyor. Essential’ın Twitter hesabı aracılığıyla yapılan “30 Mayıs’ta büyük bir şey geliyor.” paylaşımı ve Rubin’in de “Yaptıklarımızı sizinle paylaşmak için neredeyse hazırız.” şeklinde bir açıklamada bulunması, bu ihtimali artırıyor. Rubin, söz konusu tarihte Recode sitesinin Code Conference etkinliğinde bir konuşma yapacak.

Rubin bundan iki ay önce telefonla ilgili küçük bir ipucu vermiş ve telefonun üst kısmını göstermişti. Paylaşılan fotoğrafta Essential’ın Samsung Galaxy S8 ve LG G6 gibi neredeyse çerçevesiz bir ekrana ve yuvarlatılmış köşelere sahip olması dikkat çekmişti. Alphabet İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ise bir süre sonra cihazın Android işletim sistemini taşıyacağını doğrulamıştı.

https://twitter.com/Arubin/status/852198868255199232

Bloomberg tarafından Essential’ın geçmiş prototiplerinden birine dayanarak hazırlanan ve geçtiğimiz ocak ayında yayınlanan bir haberde, telefonun metal kenarlara ve seramik arka panele sahip olabileceği belirtilmişti. Buna ek olarak, şirketin hem pili şarj edecek hem de telefonun işlevlerini artıracak özel bir konnektör üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Bu da Essential’ın da Motorola gibi modüler çözümlere yönelebileceğini düşündürmüştü. Andy Rubin tarafından kısa süre önce paylaşılan bir fotoğrafta ise şirketin 360 derece kamera teknolojisi üzerinde çalıştığı görülmüştü.

https://twitter.com/robotodd/status/867847679140921344

Essential tarafından yapılan başka bir Twitter paylaşımı, 360 derece kameranın varlığını doğruluyor. Paylaşımdaki görsel üzerinde oynanmış olsa da, lense benzeyen bileşenin varlığı dikkat çekiyor.

Andy Rubin Essential ile başarıya ulaşabilecek mi?

Telefona dair bilinenler şimdilik sınırlı. Ancak önümüzdeki hafta itibarıyla bu gizemin de ortadan kalması bekleniyor. Android’in kurucusunun girdiği yeni yolda başarılı olup olamayacağı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER