Teknoloji

Andy Rubin Essential Phone’un üretim hattından fotoğraflar paylaştı

essential phoneEssential Phone’un yurt dışında raflara çıkış zamanı yaklaşıyor. Android’in yaratıcısı ve Essential Phone’un arkasındaki isim olan Andy Rubin, yakında çıkacak telefonun seri üretim hattından birkaç kare fotoğraf paylaştı. Böylelikle telefonun müşterilere ulaşması için artık beklenen vaktin yaklaşmış olduğunu anlıyoruz.

Rubin, Twitter hesabı üzerinden Essential Phone’u üretilirken gösterilen üç fotoğraf paylaştı. Ayrıca telefonun ne zaman çıkacağı ve nerelerde satılacağı hakkında daha detaylı bilgiyi de gelecek hafta içinde paylaşacağını kaydetti.

Rubin, bu yeni girişimiyle ilgili planlarını ilk olarak geçtiğimiz mart ayında açıklamıştı. Daha sonra mayıs ayında da Essential Phone adlı telefonun resmi tanıtımı gerçekleştirilmişti. Eski Google yöneticisi cihazın ne zaman piyasaya çıkacağına dair net bir zaman vermekten ise o zamanlar kaçınmıştı.

https://twitter.com/Arubin/status/895357116277342208

Görünüşe göre, gelecek hafta içinde telefonun resmi piyasaya çıkış tarihi açıklanacak. Yine de, resmi ağızdan gelen bu bilgiye de ihtiyatlı şekilde yaklaşmakta fayda var. Çünkü Rubin temmuz ayı içinde de Essential’ın birkaç hafta içinde piyasaya çıkacağını söyleyerek bekleyenleri heyecanlandırmıştı.

700 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olması beklenen Essential Phone’un Apple’ın iPhone’u, Samsung’un Galaxy S8’i ve Google’ın Pixel’i ile aynı segmentte olacak.

Teknik özellikler de bunu gösteriyor. Telefonun 5.71 inçlik, kenardan kenara uzanan ekranı 2560 x 1312 piksel çözünürlük, 19:10 gibi sıra dışı bir görüntü oranına sahip olacak. Yine de, cihazın esas ilgi çekici noktası, ekranın ortasında bırakılan boşluğa yerleştirilmiş ön kamera olacak.

Cihaz Qualcomm Snapdragon 835 işlemciyle çalışacak. İşlemciyi 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve 3040 mAh kapasiteli pil tamamlayacak.

Öndeki 8 megapiksel kamera 4K video çekim yeteneğine sahip olacak. Ayrıca Essential’ın arkasında da 13 megapiksel çözünürlüklü çift kamera bulunacak.

Bu arada Wall Street Journal’ın haberine göre, Rubin Amazon’un Alexa fonundan ve Tencent’ten 300 milyon dolarlık yatırım almayı başardı. Paranın gelişiyle birlikte Essential’ın akıllı telefon pazarındaki konumunu daha da iyi bir yere getirmesi bekleniyor. Ayrıca verdiği sözleri yerine getirme konusunda da daha rahat hareket edecek.

İLGİLİ HABERLER