Teknoloji

Essential CEO’su Andy Rubin geçmişine dair söylentiler nedeniyle izne ayrıldı

andy rubinEssential’ın kurucusu ve CEO’su Andy Rubin, “kişisel sebepler”i gerekçe göstererek izne ayrıldı. Söz konusu kişisel sebeplerin ne olduğu konusunda bilgi verilmese de, izin kararının altında Rubin’in 2014’te Google’dan ayrılmasıyla ilgili çıkan söylentiler etkili olmuşa benziyor.

The Information sitesinde yer alan habere göre, Rubin’in Google’a veda etmesine şirket içinde yürütülen bir soruşturma neden oldu. Söz konusu soruşturmanın Rubin’in altında çalışan ve tecrübeli yöneticiyle “uygunsuz bir ilişki” içinde olan bir kadının şikayeti üzerine başlatıldığı iddia edildi.

Haberde “uygunsuz ilişki” ile neyin kastedildiği konusunda bilgi verilmezken, Rubin’in sözcüsü Mike Sitrick bu iddiayı reddetti. The Information’a konuşan Sitrick, Rubin’in Google döneminde karşı tarafın rızası olmadan bir ilişki içinde bulunmadığının altını çizdi. Sitrick, Rubin’e Google’da görev yaptığı süre boyunca veya sonrasında böyle bir suçlama yöneltilmediğini de belirtti. Rubin’in izne ayrılma kararını Sitrick’in The Information’a gönderdiği açıklamanın ardından Essential çalışanlarına duyurduğu belirtildi.

Andy Rubin Android’in kurucuları arasında yer alıyor

Andy Rubin ilk olarak T-Mobile Sidekick’in arkasındaki şirket olan Danger’ı kurarak adından söz ettirmişti. Rubin daha sonra Android’i kurmuş, Android daha sonra Google tarafından satın alınmıştı. Rubin, Google’dan ayrıldıktan sonra ise yola yine kendisinin kurduğu Essential ile devam ediyor. İlk akıllı telefonunu bu yıl içinde tanıtan Essential, üst sınıf ürünleri barındıran bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER