Teknoloji

Andy Rubin Essential’daki işinin başına geri döndü

andy rubin

Android’in babası olan Andy Rubin, yaklaşık iki hafta önce Essential’daki görevine sürpriz bir şekilde ara vermişti. Recode‘un öğrendiğine göre Rubin, şirketten izne ayrıldığına dair gelen açıklamanın üstünden iki hafta geçmeden yeniden işinin başına geçti.

Ne Essential’dan ne de Rubin’den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi, ancak içerideki kaynaklar Rubin’in teknik olarak hiçbir zaman binayı terketmediğini söylüyor. Rubin, Essential ile aynı ofisi paylaşan ve kendisine ait olan risk sermaye şirketi Playground Global’de çalışmalarını sürdürmüş.

Rubin’in Google’dan, altında çalışan bir kişiyle uygunsuz ilişkide bulunması nedeniyle ayrıldığına dair haberlerin çıkmasının ardından çeşitli sorular sorulmaya başlanmıştı. Bu sırada da Rubin’in Essential’dan izne ayrıldığı gündeme geldi. Rubin’in sözcüsü, söz konusu ilişkinin karşı tarafın rızasıyla gerçekleştiğini ve yanlış herhangi bir olayın olmadığını söylemişti. Ancak karşı taraf durumu insan kaynaklarına bildirince konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Rubin’in son ayrılığını Google hikâyesine bağlayan somut bir kanıt bulunmasa da, zamanlamanın bir hayli manidâr olduğu da açık şekilde görülüyor.

Şikayetin içeriğini bilmedikten sonra bunun Rubin’in Essential’daki durumunu ne oranda etkilediğini bilemeyiz. Yine de, şirketin ilişkiyle ilgili soru işareti ve endişelerin gölgesine düşmek istemediğini de farz edebiliriz. Rubin’in geri dönüşü, Essential’ın liderlik krizi yaşayacağından endişe duyan destekçileri rahatlatacaktır. Bununla birlikte ilk akıllı telefonunu satın alma konusunda tüketicileri ikna etmekte zorlanan şirketin yöneticisinin durumu da olayların üstüne tuz biber ekiyor, bu da bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER