Teknoloji

Android’in kurucusu Andy Rubin yeni bir akıllı telefon girişiminin peşinde

andy-rubin-27022012

Android’in kurucularından olan Andy Rubin akıllı telefon pazarına yeniden dönüşün planlarını yapıyor. Ne var ki, Rubin akıllı telefon yazılımı yapmak yerine bir Android cihazı geliştirmekle ilgileniyor.

The Information’ın haberine göre, dünyanın en yaygın ve kullanışlı mobil işletim sisteminin geliştirilmesinden sorumlu olan kişi yeni girişimi için eleman almaya başlamış. Ancak Rubin’in yeni projede liderliği mi üstleneceği ya da sadece sermaye mi sağlayacağı şu an için bilinmiyor.

Telefon şirketi Rubin’in geçen yılın sonbaharında Google’dan ayrıldıktan sonra kurduğu girişim kuluçka merkezi Playground Fund üzerinden finanse edilebilir. Playground şimdiye kadar 300 milyon dolarlık yatırım yaptı ve Rubin de geçtiğimiz nisan ayında Redpoint Ventures’ın ortağı hâline geldiğinden beri risk sermayedarları camiası içinde aktif rol oynuyor. Yapay zeka ve akıllı ev üzerine çalışan girişimlere para yatıran Rubin, yine de hâlâ Android telefon pazarını yeni iş için olgun bir alan olarak görüyor.

Android pazarı, özellikle de giriş ve orta segment cihazların olduğu bölüm Nextbit Robin ve OnePlus gibi yeni oyuncular bakımından herhangi bir sıkıntı çekmiyor. Bu nedenle Rubin için bir fırsat varsa, o da Apple’ın hakimiyetinin sürdüğü üst sınıf pazar olacaktır. Google, yonga üreticileriyle işbirliği içinde kendi akıllı telefon bileşenlerini tasarlamak ve üretmek yönündeki planlarıyla Apple’a o alanda rakip olmakla ilgilendiğini belli etmişti.

Rubin’in Android ile geri dönüşü girişimci için bir başka sürpriz hamle olma özelliğini taşıyor. Rubin Mart 2013’te Google’ın Android biriminin başından ayrılmış, görevi şu anda Google’ın CEO’su olan Sundar Pichai’ye devretmişti. Daha sonra Google’ın gizli şekilde gerçekleştirdiği, aralarında Boston Dynamics’in de bulunduğu çeşitli robot teknolojileri şirketlerinin satın alınmasını denetledikten sonra Kasım 2014’te Google’dan resmen ayrılmıştı.

İLGİLİ HABERLER