Teknoloji

Andy Rubin Android iş ortaklarına gönderdiği veda mektubunda kendisini “kalpten girişimci” olarak tanımladı

Google’daki Android ekibinin uzun zamandır başında olan Andy Rubin dün Google CEO’su Larry Page tarafından yapılan açıklamayla birlikte görevinden ayrılmıştı. Wall Street Journal Rubin’in Android iş ortaklarına gönderdiği veda mesajını yayınladı. Kendisini “kalpten girişimci” olarak tanımlayan Rubin Google içinde yeni girişimlerin peşine düşmenin zamanının geldiğini hissettiğini dile getirdi.

android-honeycomb-andy-rubin

Mesajında şu anda pazarda 750 milyon Android cihazının bulunduğuyla övünen Rubin, Android’in bu başarısının önüne bakma zamanının geldiğini hissetmesinde en önemli etkenlerden biri olduğunu kaydetti. Sundar Pichai ve Android’in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer’i de içeren yeni yönetim ekibinin güçlü oluşunun da bir diğer etken olduğunu ekledi. Rubin’in yazdığına göre, yeni ekip de Android’i geliştirmek ve platformu yeni ürün ve servislere hazır hâle getirmek için tüm iş ortaklarıyla yakın şekilde çalışmaya devam edecek.

Eski Android şefi veda mesajında işletim sisteminin felsefesine de vurgu yaptı, Android’in her zaman açık olduğunu ve bin tane beyinin bir tanesinden daha iyi olduğu düşüncesine göre işlediğinin altını çizdi. Rubin’in veda mektubunu aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili >> The Verge, Wall Street Journal

[Görsel – Engadget]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER