Teknoloji

Andy Rubin ücretsiz araç içi kamera dağıtmaya hazırlanıyor

android kurucusu andy rubin

Android’in kurucularından biri olan Andy Rubin, 2014’te Google ile yollarını ayırmıştı. The Information’da yer alan habere göre, bir Android telefon geliştirme Rubin’in planları arasında bulunuyor. Ancak görünen o ki, Android kurucusu gelecekle ilgili olarak daha büyük planlara sahip. Wired’a konuşan Rubin, Android telefon dedikodularını reddetti, ancak bir araç içi kamera geliştirdiğini doğruladı.

Araç içi kameralar, Rusya’da bir hayli popüler. Trafik kazalarını kayıt altına almaları, söz konusu kameralara popülarite kazandırıyor. Dünyanın diğer ülkelerinde aynı popülaritenin bulunduğunu söylemek mümkün değil. Rubin’in araç içi kameralarına ilgi duymasında bu kameralarla ulaşabileceği veriler önemli bir rol oynamış olabilir. Rubin, kamerasının çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi.

Araç içi kameralar sayesinde gerçek zamanlı trafik bilgilerine erişebilir. Gerçek zamanlı bir Sokak Görünümü türevi servis de, masadaki seçenekler arasında yer alıyor. Google, Harita servisi aracılığıyla dünyanın haritasını çıkarma konusunda oldukça önemli işler başarmıştı. Sokak Görünümü’nün gerçek zamanlı biçimde sunulması kulağa oldukça etkileyici gelse de, Rubin süreç içinde karşılaşabilecekleri potansiyel gizlilik problemleri ve engeller konusunda sessiz kalmayı tercih etti.

Araç içi kameralar, Android geliştiricisinin üstünde çalıştığı tek proje değil. Rubin, şu sıralarda mesaisini her ölçekten girişimciye yardımcı olacak donanım ve yazılım araçlarının bulunduğu bir ekosistem geliştirmek için de harcıyor. Android’in mimarı böylelikle girişimcilerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER