Teknoloji

Andy Rubin: “Altı milyon Android tableti dünyaya yayılmış durumda”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Android projesinin başındaki isim olan Andy Rubin şu anda altı milyon Android tabletin dünya çapına dağıldığını söyledi. Rubin, Android tabletlerin zayıf olduğu şeklinde nitelendirilen satışına dair yorumlarının sorulması üzerine bu açıklamayı yaptı. Üstelik verdiği bu rakamın sadece Google servislerini çalıştıran tabletleri kapsadığını, Nook Color gibi kendi servislerinin yüklü olmadığı Android tabletlerinin sayısını içermediğini belirtti.

Hong Kong’da düzenlenen AsiaD konferansında bir oturuma katılan Andy Rubin, tablet satışlarının daha önceki tahminlerden daha iyi bir grafik izlediğinin altını çizdi. Rubin hedeflerinin 30 milyon tablet satışı olduğunu belirtti. Bu noktada yenilenmiş olan Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yüklü gelecek olan tabletlere güveniliyor. Andy Rubin bu yeni sürümü şimdiye kadar yaptıklarının en iyisi olarak nitelendirdi.

Rubin’e Microsoft’un Metro kullanıcı arayüzüye ilgili görüşleri de soruldu. O’na göre bu arayüz Microsoft için tehlikeli olabilir, çünkü yaratıcılık için az bir alan bırakıyor. Bunun tersine Android’de ise kullanıcılara ekranı istedikleri gibi kullanmalarına izin verildiğini belirten Rubin bunu bir avantaj olarak görüyor.

Rubin, Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasıyla ilgili olarak da bunun Android tabanlı cihaz üreticileri için tehlikeli olacağına dair endişe duyanları rahatlatmaya çalıştı. Motorola’nın Google içinde olsa da Android birimine diğerleri üreticilerle aynı mesafede olacağı konusunda güvence verdi.

İlgili – AllThingsD

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER