Manşetler

Android’li PlayStation Phone: Rüya gerçeğe dönüşüyor mu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

engadgetpspphone7-1288145212Yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz cihazın gerçekliğine inanmak zor gelebilir, ancak bu, uzun zamandır beklenen, hakkında birçok dedikodu yapılan PlayStation Phone’un fotoğrafı. Sony Ericsson’un Android 3.0 ile ilgili planlarını daha önce size aktarmıştık. Şirketin Android tabanlı bir oyun platformu ve Sony Marketplace adında oyun satın alma ve indirmeye yarayan bir mağaza inşa etme planının olduğunu biliyorduk. Bu platforma çekici bir Android 3.0 Gingerbread cihazının eşlik etmesini de bekliyorduk.

Engadget’ın iddiasına göre yukarıdaki Android cihazı PlayStation Phone olarak piyasaya çıkacak. 1 GHz’lik Qualcomm MSM8655 işlemciye sahip olan bu cihazda 512 MB RAM,  1 GB ROM yer alacak, ekran büyüklüğü ise 3.7 inç ile 4.1 inç arasına denk düşüyor. Cihazın ortasında uzun bir touchpad alanı bulunuyor, büyük ihtimalle burası çoklu dokunma desteğine de sahiptir. Memory Stick yuvasının yer aldığı cihaza bunun yerine microSD kart yuvası eklenmiş. Bunun daha isabetli bir karar olduğunu söyleyebiliriz.

Aşağıda fotoğraflarını bulabileceğiniz bu cihaz hâla prototip modunda. Bu nedenle henüz özelleştirilmiş bir Sony Ericsson arayüzü taşımıyor. Bu da cihazı tasarımı dışında şimdilik biraz sıradan gösteriyor. Her ne kadar cihazın 2010’un sonunda tanıtılacağını bekleyenler olsa da, 2011’deki bir lansman daha gerçekçi gibi görünüyor. Belki de Sony biraz erken davranır ve alışverişin yoğun olduğu yılbaşı zamanına bu yeni Android’li oyun telefonunu yetiştirir. Ayrıntılar geldikçe sizlere aktaracağız. Şimdilik aşağıdaki fotoğraflarla idare edelim.

Galeri: Android’li PSP Phone
[nggallery id=430]

Galeri: PSP Phone Detayları
[nggallery id=431]

Görseller – Engadget

İLGİLİ HABERLER