Teknoloji

Android’in yaratıcısı Andy Rubin Google’dan ayrılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

andy-rubin-27022012

Android projesinin kurucularından olan Andy Rubin Google’dan ayrılıyor. Wall Street Journal tarafından verilen habere göre, Rubin Google’dan ayrıldıktan sonra donanım odaklı girişimler için bir kuluçka merkezi oluşturacak. Google’da yürüttüğü robotbilim işleriniyse Carnegie Mellon Üniversitesi’nde profesörlük yapan, aynı zamanda şirkette de araştırmacı bilim insanı olarak görev yapan James Kuffner yürütecek.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında, Google CEO’su Larry Page Rubin’e yaptığı işler için teşekkür etti. O’nun için gelecekte en iyisini dilediğini, Android ile birlikte milyarın üstünde mutlu kullanıcı oluşturduğunun altını çizdi.

Andy Rubin Android’in temellerini attıktan sonra şirketi 2005 yılında Google tarafından satın alınmış, böylelikle Android de bir Google projesi hâline gelmişti. Daha sonraki yıllarda Android’in bir girişim projesinden Google’ın ticari faaliyetlerinin en önemli ayaklarından bir tanesi ve dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi hâline gelmesi yolunda da büyük katkılarda bulundu. Android’den önce Rubin, Sidekick adlı cep telefonunu üreten Danger adlı şirkette çalışıyordu.

Aslında Rubin’in bu hamlesi çok da sürpriz sayılmaz. Geçtiğimiz mart ayında Android grubundan ayrılmıştı ve O’nun yerini Sundar Pichai almıştı. En son projesi şirketin Google X laboratuvarından bağımsız olarak yürüttüğü robot üretim işiydi. Bu durum Google’ın robot bilimiyle ilgilenen çeşitli şirketleri satın almak için pazara çıkmasına da neden olmuştu. Bu arada 2012 yılında da Rubin’in CloudCar adlı bir girişim için Google’dan ayrılacağı söylentileri çıkmış, ancak bunlar daha sonra yalanlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER