Teknoloji

Android’in tasarım şefi Facebook Home’u övdü

Facebook Android işletim sistemi için hazırladığı arayüzünü bu ayın ilk günlerinde tanıtmıştı. Android’in kilit ekranını Facebook fotoğrafları ve durum güncellemeleriyle donatan Home, şu an için sadece belirli Android telefonlara yüklenebiliyor. Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt’in ”fantastik” olarak tanımladığı Home’a Android cephesinden bir övgü daha geldi.

facebook-home-130413

Android’in tasarım şefi Matias Durate, ABC News’e yaptığı açıklamada Facebook Home’un tasarım detaylarına inanılmaz bir parlaklık ve dikkat getirdiğini belirtti. Durate bu denli başarılı bir arayüzün bir donanım üreticisinden gelmemesinin daha da etkileyici olduğunu sözlerine ekledi. Facebook’un Home ile ”Facebook deneyimi”ni yaşatma konusunda önemli bir başarı gösterdiğini söyleyen Android’in tasarım şefi, Google’ın Android Ice Cream Sandwich 4.0 ile sağladığı tasarım deneyimine ait unsurların da arayüzde yer aldığını belirtti.

Facebook’un Android’in kilit ekranını değiştirmesinden rahatsız olmadığını belli eden Durate, tıpkı Eric Schmidt gibi, Google’ın Android’deki temel felsefesinin ”açıklık” olduğuna dikkat çekti. Durate Android için çalışan tasarımcı sayısnın artmasından ötürü heyecan duyduğunun altını çizdi.

İlgili >> ABC News

İLGİLİ HABERLER