Teknoloji

Android’in pazar payı yıldan yıla yüzde 886 artış gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon talebi giderek artıyor. Pazar analisti Canalys’e göre Android’in yıldızı giderek parlıyor. ABD ve küresel eğilimler üzerinde araştırma yapan şirket Android satışlarının 2010’un ikinci çeyreğinde bir önceki seneye göre yüzde 886 artış kaydettiğini dile getirirken, bu tablonun Android’e ABD pazarında yüzde 34’lük pay verdiğini, RIM’in yüzde 32, Apple’ın ise yüzde 21.7’lik pay ile onu takip ettiğini vurguluyor.

Dünya çapındaki tabloya bakacak olursak, Nokia’nın Avrupa ve Asya pazarındaki hakimiyeti Finlandiyalı şirkete yüzde 38’lik pazar payı ve bir numaralı akıllı telefon şirketi ünvanıyla geri dönüyor. Öte yandan, Apple ise yüzde 13’lük bir küresel pazar payını ele geçirmiş durumda. Apple geride bıraktığımız çeyrekte yüzde 61 büyüme gösterirken aynı dönemdeki pazar büyümesi ise yüzde 64 olarak gerçekleşmiş.

Çin ikinci büyük akıllı telefon pazarı olmayı sürdürüyor, Nokia’nın üretici bazındaki hakimiyeti Finlandiyalı şirkete 2010’un ikinci çeyreğinde yüzde 77’lik akıllı telefon pazar payı olarak geri dönüyor. Canalys Baş Analisti Pete Cunningham gelecekle ilgili olarak “2013 yılına geldiğimizde küresel akıllı telefon satışları yüzde 27’nin üzerinden bir artış kaydedecek. Gelişmiş ülke pazarlarını baz alırsak Batı Avrupa yüzde 60’ı, Kuzey Amerika ise yüzde 48’i geçecek.”

İlgili – Canalys

İLGİLİ HABERLER