Teknoloji

Android’in mobil işletim sistemi pazarındaki hakimiyeti artıyor

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in pazar hakimiyeti her geçen gün biraz daha artıyor. Strategy Analytics tarafından yayınlanan son rakamlara göre, dünyadaki akıllı telefonların yüzde 80’inde Android kullanılıyor. Strategy Analytics araştırmasında dikkat çeken bir diğer noktaysa Android’in akıllı telefon pazarının mevcut büyümesinin itici gücü olarak gösterilmesi.

android-robot-logo

Sonuçları değerlendiren Strategy Analytics analisti Scott Biencho, 2012’nin ikinci çeyreğinde 156.5 milyon olan küresel akıllı telefon sevkiyatlarının 2013’ün ikinci çeyreğinde yüzde 47’lik bir artışla 229.6 milyona çıktığını belirtirken, büyümenin temel gücünün gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlardaki Android telefonlara yönelik güçlü talepten geldiğini ifade etti.

Strategy Analytics’e göre bundan altı ay önce yüzde 70 pazar payına sahip olan Android’in hakimiyetini pekiştirmesinde rekabetçi lisanslama maliyetleri, geniş üretici portföyü ve geniş uygulama mağazası önemli bir rol oynuyor. Android’in büyümesi en büyük rakibi olan iOS’in küçülmesi anlamına geliyor. Mobil işletim sisteminin pazar payı yüzde 14’e düştü ve 2010’un ikinci çeyreğinden bu yana en düşük noktayı gördü. Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone ise yüzde 4’lük pazar payıyla kendi zirvesine ulaştı.

İlgili >> Strategy Analytics

İLGİLİ HABERLER