Teknoloji

Android’in kurucularından Rich Miner: “Mobil operatörler cihazlarını özelleştirmek için daha fazla çaba sarfetmeli”

 

Özelleştirilmiş kullanıcı arayüzleri ve önceden yüklenmiş uygulamalar Android kullanıcıların kanayan bir yarası. Bazıları bu gibi unsurların Android deneyimini daha da zenginleştirdiğini düşünürken diğerleriyse bunların hatalara yol açtığını ve işletim sistemini bile çökertebildiğini düşünüyor. Android projesinin kurucularından olan ve şu anda da Google Ventures’ta yatırımcı ortak olarak rol alan Rich Miner mobil operatörlerin sattıkları cihazlar için yepyeni ve eşsiz kullanıcı arayüzleri için zaman ve para harcamamalarına şaşırdığını dile getirdi.

 

Android açık bir platform olduğu için operatörlerin ve üreticilerin işletim sistemi üzerinde oynama ve özelleştirme şansı bulunuyor. Open Mobile Summit konferansında konuşan Miner da operatörlerin bu fırsatı değerlendirip Android telefonlarını özelleştirmek için daha fazlasını yapmamalarını merak ettiğini kaydetti. Yurt dışında piyasaya çıkan birçok Android cihazda, bunun yanı sıra Turkcell’in piyasaya sürdüğü Android telefonlarında gördüğümüz üzere bu tarz telefonlarda önceden yüklenmiş bazı uygulamalar bulunuyor. Ancak iş özelleştirilmiş kullanıcı arayüzüne geldiğinde operatörler biraz daha çekingen davranıyor ve Google’ın sunduğunu müşterilerine vermeyi tercih ediyor.

Miner mobil operatörlerin Android telefonlarını özelleştirme konusunda daha fazla çaba sarfetmesini, böylelikle müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi şekilde karşılayacağını düşünüyor.

İlgili >> Fierce Wireless

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER