Teknoloji

Android’in gelecek sürümü Jelly Bean üçüncü çeyrekte gelebilir

Android’in bir sonraki büyük sürümüyle ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Gelecek sürümün Jelly Bean olarak adlandırılacağı söyleniyor, ASUS gibi önemli bir Android cihaz üreticisinden de bu konuyla ilgili bir doğrulama geldi. DigiTimes’ın geçtiği yeni bir haberse Android’in bir sonraki büyük sürümünün ne zaman çıkacağını işaret ediyor.

Tayvanlı sitenin anonim kaynaklara dayandırdığı haberlere göre Jelly Bean yılın üçüncü çeyreğinde çıkış yapacak. Aslında daha önce 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkacağına dair bazı haberler de çıkmıştı, ancak Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in henüz doğru dürüst bir yayılım bulamamışken gelecek sürümün yakın zamanda tanıtılmasını beklemek fazla iyimserlik olur. Bu nedenle 2012’nin üçüncü çeyreği daha mantıklı gibi görünüyor.

Önümüzdeki haziran sonunda Google I/O konferansı düzenlenecek. Bu etkinlikte Google’ın gelecek nesil Android sürümüyle ilgili detayları açıklamasını bekliyoruz. Bu arada aynı etkinlikte bir Nexus tabletin tanıtımını da görebiliriz. Belki de Google gelecek nesil Android sürümünün çıkışını yeni bir Nexus tabletle yapabilir.

Üçüncü çeyrekten bahsedince temmuz ile eylül arasında geçen uzun bir dönemden bahsediyoruz. Bu nedenle Google’ın Jelly Bean’i eylül sonunda tanıtması bile bu zaman penceresine uyulduğunu gösterecektir. Bir de, Android’in büyük sürümlerinin çıkışında yıl sonundan yıl ortasına doğru bir gidiş söz konusu. Hatırlayacak olursanız Google, Gingerbread ile çalışan Nexus S‘i Aralık 2010’da, Ice Cream Sandwich ile çalışan Galaxy Nexus‘u ise Ekim 2010’da tanıtmıştı. Jelly Bean’in lansmanının eylülde yapılması bizi çok da şaşırtmaz.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER