Teknoloji

Android’e özel Evernote 2.0 yeniliklerle birlikte geldi – Video

Popüler arşivleme ve not alma uygulaması Evernote’un Android uygulaması yeni özelliklerle ve 2.0 versiyon numarasıyla yeniden karşımıza çıkıyor. Selefleri gibi Evernote 2.0 da kullanıcılarına not alma, yazılı notların fotoğrafını çekme, ses kaydetme ve arşivlerine her yerden erişme gibi olanaklar sunacak. Ancak düzenlenmiş ana ekranının ardında saklı bulunan çeşitli yenilikleri de unutamayız.

Evernote 2.0 ile birlikte gelen en önemli yenilik işleri yaparken kazanılan hız. Uygulama, tüm notlarınızı indirmek yerine, notlarınızla ilgili tüm verileri önbelleğinde tutuyor. Etiket, başlık, küçük resim gibi meta verilerini indeksleyen 2.0 versiyonu herhangi bir bilgiyi daha rahat bulmanızı sağlayacak. Üstelik bunu ilk etapta Evernote sunucularına erişmeden yapabileceksiniz. Arama yapmanızı sağlayan büyüteç ikonu bundan böyle her ekranın sağ üst köşesinde yer alıyor. Kaydedilmiş aramalar gibi alışmış arama fonksiyonlarının yanında, Evernote 2.0 notların alındığı yerdeki coğrafi konum bilgilerine göre de arama yapıp sonuçları getirebiliyor.

Android’in Google Arama bileşeniyle entegre çalışabilen Evernote uygulaması paralı hizmetinden yararlanan kullanıcılarına çevrimdışı defter özelliğini de sunuyor.

Android Market’e erişebilenler yandaki QR kodunu okutarak Evernote 2.0 Android uygulamasını cihazlarına indirebilirler.

Video: Evernote 2.0 for Android

İlgili – Evernote Blog

İLGİLİ HABERLER