Manşetler

Android’e geleceği söylenen çoklu kullanıcı desteği kullanıcı videosu sayesinde görüntülendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.1 Jelly Bean ile çeşitli yenilikler geldi, ancak Google’ın duyurduklarından daha fazla yeniliğin olduğunu görüyoruz. Çoklu hesap desteğinin bulunduğunu aslında geçtiğimiz günlerde yazdığımız bir yazıyla aktarmıştık. Şimdiyse XDA-developers forumunun zanderman112 rumuzlu üyesi sayesinde, Android 4.1 Jelly Bean ile çalışan Samsung Galaxy S III üzerinde bir terminal emülatörü yardımıyla ikinci bir kullanıcı hesabının nasıl oluşturulduğunu görme fırsatına erişiyoruz.

Yeni bir hesap oluşturma işlemi tamamlandıktan sonra ilgili hesap cihazın güç butonuna basıldığında ortaya çıkan menü üzerinde görülüyor, bu menü sayesinde farklı cihaz kullanıcı hesapları arasında geçiş yapılıyor. Söz konusu işlev şu an için biraz kısıtlı gibi görünüyor, ikincil hesap için sadece kısıtlı sayıda ayar yapma imkanı sunuluyor, SMS gibi özelliklerin her iki hesapta da aynı şekilde görüntülendiği dile getiriliyor. zanderman112’nin belirttiğine göre bu yöntem Android Açık Kaynak Projesinden oluşturulmuş herhangi bir Jelly Bean ROM’u ile düzgün çalışabilir. cdesai rumuzlu başka bir XDA-developers kullanıcısı da çoklu hesap işlevi etkinleştirildiğinde güç butonu menüsü üzerindeki dizilimi düzenleyecek bir yama yayınladı.

Bu arada Google yazılım mühendisi Amith Yamasani çoklu hesap desteğinin henüz genel kullanıma hazır hâle gelmediğini dile getirdi, eğer mevcut durumuyla kullanılırsa kötü şeylerin olabileceği uyarısında bulundu. Bu arada Yamasani söz konusu işlevin kullanıcı arayüzünün Android kullanıcı deneyimi ekibinden gelen bildirimler sonucunda değişebileceğini kaydetti. Görünen o ki, Android’in gelecek versiyonlarında çoklu hesap desteği genel kullanıma sunulacak yenilikler arasında bulunuyor.

İlgili >> XDA-Developers Forumu

İLGİLİ HABERLER