Manşetler

Marshmallow güncellemesiyle Android’e eklenen yeni emojiler

taco-emoji-041215

Android yeni emojiler ile kullanıcıların yazışmalarını daha da zenginleştiriyor. Geçen hafta işaretleri veren Google, Nexus serisi akıllı telefon ve tabletlerine sunduğu güncellemeyle birlikte bir dizi yeni veya yeniden tasarlanmış emoji simgesini Android kullanıcılarına sunmaya başladı.

Yeni emoji kümesi içinde uzun zamandır beklenen taco, burrito, tek boynuzlu at, orta parmak gösterme gibi işaretler, bunun yanı sıra eskiden var olan emoji simgelerinin daha şık ve kullanıcı dostu görünen versiyonları bulunuyor.

Bu emoji simgelerinin büyük bir kısmı iOS ve Windows 10’a yılın başlarında gelmişti, görüldüğü gibi Google onların arkasından geliyor. Android tarafında eksik olan unsurlardan bir tanesi iOS 9.1 ile birlikte iPhone ve iPad’lere gelen farklı ırklardaki insanları simgeleyen emoji simgeleri.

Google yeni emoji setinin Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesinin bir parçası olduğunu ve bunun Samsung, HTC, Motorola gibi OEM iş ortaklarıyla çoktan paylaşıldığını kaydetti. Bu arada Samsung ve LG gibi şirketler kendi emoji simgelerini geliştiriyor, bunlar Google’ın resmi emoji setinden biraz daha farklı simgeler barındırıyor. Bu nedenle Nexus serisi dışında cihazlara sahip kullanıcıların yeni simgeleri ne zaman kullanmaya başlayacağı şu an için bilinmiyor. Ancak Nexus cihaz sahipleri çok yakında görecekleri Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesiyle yeni emoji simgelerine kavuşacaklar.

O zamana kadar güncellemeyle birlikte Android’e eklenen yeni emoji simgelerini aşağıda görebilirsiniz.

android-yeni-emojiler-081215

İLGİLİ HABERLER