Teknoloji

Google, Android’in Yakındakilerle Paylaş özelliğinin adını değiştiriyor

google android 14

Android Yakındakilerle Paylaş özelliğiyle Apple’ın AirDrop çözümünü kendi ekosistemine uyarlamıştı. Google beklenmedik bir hamleyle bu özelliğin adını değiştiriyor. Orijinal adı “Nearby Share” olan bu özellik, bundan böyle “Quick Share” (Hızlı Paylaşım) adını taşıyacak. Google’ın neden isim değişikliği kararı aldığı şu an için belirsizliğini koruyor.

Başlangıçta sadece Android cihazlar arasında dosya paylaşımının kullanışlı bir yöntemi olarak sunulan Yakındakilerle Paylaş, zaman içinde Chromebook ve Windows PC’leri destekleyecek şekilde genişletildi. Tıpkı AirDrop’ta olduğu gibi, Yakındakilerle Paylaş’ta da kullanıcılar kendilerine veya arkadaşlarına dosya gönderebiliyor ya da başkalarından dosya alabiliyor.

Google Play Servisleri’nin en son beta güncellemesini yükleyenler, isim değişikliğini gösteren bir bildirimle karşılaşıyor. Burada yeni ismin yanı sıra arım daire biçimli kuyruklarla birbirini gösteren iki oktan oluşan yeni bir simgenin de sunulduğu görülüyor. Bu simge, Android cihazlardaki Hızlı Ayarlar kutusunda da şimdiden boy gösteriyor.

Android Yakındakilerle Paylaş özelliğinde sadece görsel bir değişiklik yapılmışa benziyor

Google’ın yaptığının sadece görsel bir değişiklik olduğu tahmin ediliyor. Zira özelliğin işleyişinde herhangi bir değişiklik yok gibi görünüyor. Bununla birlikte Google’ın hâlihazırda Samsung tarafından dosya paylaşım aracında kullandığı “Hızlı Paylaşım” adını tercih etmesi de ilginç bir tercih olarak değerlendirilebilir. Samsung’un Google’ın isim değişikliğiyle ilgisinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bu değişiklik şu an için sadece Play Servisleri’nin beta sürümünde yer alıyor. Dolayısıyla Android Yakındakilerle Paylaş özelliğinin tüm cihazlarda Quick Share olarak görünmeye başlamasının birkaç hafta sürmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER