Teknoloji

Yeni Android özelliği yakındaki cihazların otomatik olarak etkileşime girmesini sağlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android Police sitesinde yer alan habere göre, Google akıllı telefon ve tabletlerin yakınlarındaki cihazlara ve mekanlara otomatik olarak bağlanmasını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. ”Yakındakiler” olarak adlandırılacağı söylenen bu özellik sayesinde kullanıcıların diğer kullanıcılarla bilgi paylaşması ve bulundukları mağazaların özel tekliflerini telefonlarının ekranlarında görmesi fazlasıyla kolaylaşacak. Söz konusu özelliğin bu ay içinde gerçekleştirilecek Google I/O konferansında tanıtılabileceği de gelen haberler arasında.

android-robot-logo

Yakındakiler özelliğinin ne için kullanılacağı henüz kesin olmasa da, Android akıllı telefonun başka bir Android telefonla, evdeki bir akıllı cihazla veya mağazalardaki gizli vericilerle kolaylıkla etkileşime gireceğinin üzerinde duruluyor. Bu özellik sayesinde Android kullanıcılarının başka bir arkadaşlarını gördükleri zaman aktif hâle gelebilecek bir hatırlatıcı kurabilecekleri de söyleniyor.

Android Police’in haberinde Yakındakiler özelliğinin işleyişi için Wi-Fi, Bluetooth ve mikrofonun otomatik olarak açılacağı belirtiliyor. Özellikle mikrofonun burada kilit bir rolü bulunuyor. Android cihazların birbirlerini insanlar tarafından duyulamayacak ses sinyalleri aracılığıyla tanıyacağı iddia ediliyor. Fakat bu özelliğin gizlilik endişelerini beraberinde getirmesi de son derece yüksek bir ihtimal olarak gözüküyor. Zira Google bu özellik sayesinde cihazdan düzenli olarak ses kaydı gerçekleştirme imkanını elde ediyor. Android Police’in haberine gçre, kaydedilen sesler Google sunucularına gönderilip cihazın ses kayıtlarıyla eşleştirilecek ve hangi cihazlara bağlanılacağına dair bir sinyal gönderecek. Henüz Yakındakiler’e dair bilinmeyen pek çok nokta olduğu için gizlilik konusunda oluşacak kaygıları doğal karşılamak gerekiyor. Özelliğin kullanıcıların konum geçmişinin kaydını da tutacağı iddia ediliyor.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER