Teknoloji

Android Wear’in yeni hareketle kontrol özelliklerini Drake ile öğrenin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, akıllı saatler için hazırladığı işletim sistemi Android Wear’in en yeni sürümüyle birlikte kullanıcılarına hoparlör desteği, WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilme gibi imkanların yanı sıra hareketle kontrol özellikleri de sunuyor. The Verge sitesi, işletim sisteminin getirdiği hareketle kontrol özelliklerini daha iyi anlatmak için ünlü şarkıcı Drake’in “Hotline Bling” klibindeki el hareketlerini gösteren GIF animasyonlarından faydalanıyor.

Daha fazla detay görmek veya bir eylemde bulunmak için: Kolunuzu önünüzde tutun ve hızla aşağıya indirin. Ardından normal bir hızla orijinal pozisyonuna geri getirin.

drake-gif-141115-1

Uygulama menüsünü açmak için: Ana saat ekranındayken kolunuzu önünüze getirin ve hızla aşağıya indirin. Ardından kolunuzu yeniden orijinal konumuna getirin.

drake-gif-141115-2

Geri dönmek için: Kolunuzu önünüzde tutun ve hızla döndürün. Ardından normal bir hızla orijinal pozisyonuna geri getirin.

drake-gif-141115-3

Saat arayüzünde ayarları aşağıya çekmek için: Ana saat ekranındayken bileğinizi yavaşça uzaklaştırın. Ardından hızla kendinize doğru geri çekin.

drake-gif-141115-4

Drake’in Android Wear’in hareketle kontrol özelliklerini istem dışı da olsa ne kadar iyi anlattığı örneklerle görülüyor. Bu tarz eğlenceli açıklamaların günün birinde şirketler tarafından da resmi olarak yapılması, pek çok son kullanıcının ortak isteklerinden biri olarak gösterilebilir. The Verge sitesinin çalışmasının markalara ilham verip vermeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER