Teknoloji

Android Wear ilk büyük güncellemesiyle GPS ve çevrim dışı müzik desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-smartwatch-3-241014

Google giyilebilir ürünler için hazırladığı Android Wear işletim sistemini düzenli olarak yayınlayacağı güncellemelerle iyileştireceğinin sözünü vermişti. Bu söz doğrultusunda Android Wear için ilk büyük güncellemeyi yayınlayan şirket, bazı önemli egzersiz özelliklerinin kilidini kaldırdı. Yerleşik GPS sensörlü saatleri desteklemeye başlayan Android Wear, kullanıcılarına kat ettikleri mesafeyi ve hızlarını akıllı telefonlarından bağımsız olarak ölçme imkanı veriyor. Yazılım güncellemesiyle birlikte Bluetooth kulaklıklar ile Android Wear işletim sistemli akıllı saati eşleştirmek ve çevrim dışı olarak müzik dinlemek de mümkün hâle geliyor.

Özel bir GPS sensörü barındıran ilk Android Wear saati olan Sony Smartwatch 3’ün ABD’deki ön sipariş süreci Verizon Wireless tarafından başlatıldı. 249.99 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan saat, yakında Google Play üzerinden de satılacak. Google’dan yapılan açıklamada yazılım güncellemesinin Samsung Gear Live, LG G Watch ve Motorola Moto 360 gibi mevcut Android Wear saatlerine de yakında gönderileceği belirtildi.

Akıllı saat pazarına erken adım atan kullanıcıların sunulan iyileştirmelerden memnun kalacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak pek çok kullanıcının esas beklediği şeyin kişiselleştirilebilir saat arayüzleri olduğunu belirtmek gerekiyor. Google geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada kişiselleştirilebilir saat arayüzlerinin 2014 sona ermeden Android Wear kullanıcılarına sunulacağını duyurmuştu.

Android Wear uygulamalarının Google Play’deki bulunabilirliğini geliştirme konusunda da çalışmalar yapan şirket, Android Wear uygulamaları için sekiz yeni kategori oluşturdu. Halihazırda Android Wear için kapsamı genişletilen on binlerce uygulama olduğunu belirten Google, bu sayının önümüzdeki haftalarda artacağının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER