Teknoloji

Google yeni Android Wear 2.0 ön izlemesinde tek dokunuşla giriş özelliği sunuyor

android wear 2.0Akıllı saatlere olan ilgi biraz azalmış gibi görünüyor. Ancak bu durum, Google’ı Android Wear 2.0 üzerinde harıl harıl çalışmaktan alıkoymuşa benzemiyor. Güncellemenin önümüzdeki yılın başlarında yayınlanması bekleniyor. Güncelleme için yayınlanan son ön izleme sürümü, hem bazı yeni özellikler sunuyor hem de önceki sürümlerde bulunan bazı eski özellikleri geri getiriyor.

Ön izlemenin beraberinde getirdiği yeni özellikler arasında ilk dikkat çeken, tek dokunuşla Google ekosistemine giriş yapılabilmesi oluyor. Google’dan yapılan açıklamada, kullanıcıların saatteki bir tuşa basarak telefonda kimlik doğrulama ekranını açabileceği belirtiliyor. Bu tuşa basılmasının ardından telefonda bulunan saat uygulaması görevi üstleniyor ve giriş işleminin sunucular üzerinden direkt biçimde doğrulanmasını sağlayacak. Bu özellik, hem iOS hem de Android cihazlarla eşleştirilen Android Wear saatlerinde aktif olacak.

Güncellemenin getirdiği geliştirici odaklı yenilikler arasında Wear uygulamaları için uygulama içi satın alma desteği ve Wear uygulamalarının Play Store’a başka cihazlardan erişildiğinde de ön plana çıkarılması yer alıyor.

Android Wear 2.0 ön izlemesi sayesinde platform yayına hazır hâle geliyor

Google’dan yapılan açıklamada, Android Wear 2.0 ön izleme programı sayesinde platforma nihai versiyonu yayınlamadan önce son şeklinin verilebileceği belirtildi. Yayınlanan son ön izleme versiyonunun geliştiricilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda şekillendirildiğinin de altı çizildi. Android Wear’in ilk sürümlerinde bulunan bildirim ve uygulamaları sürükleyerek ekrandan kaldırma özelliği, Android Wear 2.0 ön izlemesiyle geri dönüyor. Ön izleme sürümü hali hazırda Huawei Watch ve LG Urbane 2nd Edition LTE’ye indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER