Teknoloji

Google Android Wear 2.0’nin dağıtımını bekletiyor

android wear 2.0

android wear 2.0Google’ın giyilebilir ürünler için hazırladığı işletim sistemi Android Wear’in yeni sürümünü uzun süredir bekleyenlerin biraz daha sabretmesi gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada, kapatılması için çalışılan bir yazılım açığı nedeniyle Android Wear 2.0 dağıtımının bekletildiği belirtildi.

Hâli hazırda sadece LG’nin yeni akıllı saatleri Watch Sport ve Watch Style ile az sayıda modelde yeni Android Wear sürümü bulunuyor. Şirketten 9to5Google sitesine gönderilen açıklamada, söz konusu modeller şu şekilde sıralandı: Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 ve Tag Heuer Connected.

Diğer Android Wear kullanıcılarının ise güncellemeyi geciktiren sorunların çözümünü beklemesi gerekiyor. Google, güncellemenin dağıtımının son test sırasında tespit edilen bir açık nedeniyle durdurulduğunu belirtti. Şirket, sorunun çözümünün ardından Android Wear 2.0 dağıtımına devam edeceğini açıkladı.

Android Wear 2.0 2016’nın mayıs ayında görücüye çıkmıştı

Google, giyilebilir ürünleri için hazırladığı işletim sisteminin yeni sürümünü geçtiğimiz yıl mayıs ayında I/O 2016 konferansında duyurmuştu. 2016 bitmeden yayınlanması beklenen Android Wear 2.0, şirketin erteleme kararı almasının ardından geçtiğimiz şubat ayında resmen yayınlanmıştı. Dağıtım sürecindeki gecikmeler, işletim sisteminin daha çok kişiye ulaşmasını önemli ölçüde geciktirecek gibi görünüyor. Ancak önümüzdeki dönemde piyasaya çıkacak Android Wear saatlerinin neredeyse tamamı yeni sürüm yüklü olarak gelecek. Dolayısıyla Google’ın yeni Android Wear sürümünün yayılmasında üreticilerin satış performansı da önemli bir rol oynaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER