Teknoloji

Android VR Google’ın geliştirici sitesi tarafından doğrulandı

android vrGoogle’ın bir telefon veya bilgisayar olmadan çalışabilecek Android tabanlı bir sanal gerçeklik başlığını duyurmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, Google Play geliştirici konsolunda Android VR ibaresine rastlanıyor. Engadget sitesinin kurucularından Peter Rojas ise söz konusu sanal gerçeklik başlığının önümüzdeki hafta düzenlenecek Google I/O etkinliğinde kesinlikle tanıtılacağını belirtti.

Cihazın bağımsız çalışmasının neredeyse kesin olduğunu söyleyen Rojas, Google’ın yeni sanal gerçeklik başlığının PC desteğiyle çalışan HTC Vive veya Oculus Rift gibi modellere kıyasla daha az güçlü olacağını dile getirdi.

Google’ın herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan çalışabilecek bir sanal gerçeklik başlığı üstünde çalıştığına dair haberler ilk olarak geçtiğimiz şubat ayında gündeme gelmişti. Şirketin sanal gerçeklik başlığında Project Tango’da da birlikte çalıştığı Movidius tarafından geliştirilen hareket takibi kameralarını kullanabileceği de ihtimaller arasında sayılıyor.

The Financial Times ise Google’ın sanal gerçeklik başlığının bir akıllı telefonla birlikte çalışacağını, ancak Samsung Gear VR’ın aksine pek çok markayı destekleyebileceğini ifade etti. The Wall Street Journal ise her iki Android VR versiyonunun da Google I/O 2016’da tanıtılabileceğini belirtiyor.

Android VR deneyimi doğrudan Android işletim sisteminin içine yerleştirileceği için başlığın her iki versiyonunda da üçüncü tarafların geliştirdiği uygulamalara ihtiyaç duyulmayacak. Sanal gerçeklik başlığı, bu yönüyle de Samsung Gear VR’dan ayrı bir yerde duracak gibi gözüküyor. Samsung Gear VR’ın çalışması için Oculus tarafından hazırlanan özel uygulamayı uyumlu telefona indirmek gerekiyor.

Android VR deneyiminin Android N adıyla anılan en yeni Android sürümünün içine yerleştirilmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Sanal gerçeklik başlığının önümüzdeki hafta tanıtılacağına dair dedikoduların doğruluğunu görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER