Teknoloji

Android ve Windows Phone için hayalkırıklığı yaratan iPhone 4S bir fırsat olabilir

Apple geçtiğimiz salı günü yeni akıllı telefonu iPhone 4S’i tanıttı. Herkes nefesini tutmuş, radikal değişikliklere sahip olduğu söylenen cihazı, nam-ı diğer iPhone 5’i beklerken karşımıza çıkan ve fazla iddialı sayılmayacak değişiklikler içeren iPhone 4S’in çıkışını çoğu çevrede hayalkırıklığı yaratmıştı. DigiTimes’ın sektör içindeki kaynaklardan elde ettiği görüşlere dayanarak hazırladığı habere göre Android ve Windows Phone cihaz  üreticileri bu hayalkırıklığını kendileri için avantaja çevirebilir.

Sitenin kaynakları, yeni çıkan iPhone 4S teknik özellikler bakımından bazı ana akım akıllı telefonların gerisinde kaldığı; HTC, Samsung ve Nokia gibi şirketlerin yenilikçi modellerle pazar paylarını arttırma fırsatı bulunduğuna dikkat çekti. DigiTimes, Apple’ın yeni iPhone 4S’inin, rakiplerinde yer alan daha büyük ekran ve NFC desteği gibi özelliklerden yoksun olduğuna dikkat çekti. Halbuki HTC ve Samsung gibi üreticilerin bu iki özelliği de barındıran modelleri de mevcut. Öte yandan her ne kadar Apple arada bir fark olmadığını söylese ve müşterileri pek ilgilendiriyor gibi görünmese de, iPhone 4S HSPA ağlarıyla takılmaya, HTC ve Samsung’un bazı modelleriyse ABD ve çeşitli ülkelerde faaliyete geçen 4G LTE ağlarında çalışmaya devam ediyor.

Öte yandan, DigiTimes’ın kaynakları Apple’ın pazarın alt ucunu ücretsiz iPhone 3GS veya 99$’lık ön ödemeli iPhone 4’ün verildiği sözleşmeli kampanyalarla yakalama planının da başarısız olacağına inanıyor. Kaynaklar “Apple giriş seviyesi 8 GB iPhone 4’ü çıkarmış ve iPhone 3GS’in fiyatını indirmiş olmasına rağmen, bu taktiklerin verimliliği iPhone fanları yeni modelleri satın almayı tercih edeceği ve düşük fiyatlı iPhone’lar giriş seviyesi segmentindeki Android telefonlarıyla rekabet edemeyeceği için kısıtlı olacak.” şeklinde görüş belirtti.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER