Manşetler

Android ve iOS için Google+ uygulamaları güncellendi, Topluluklar desteği eklendi

Google, sosyal ağı Google+’nın mobil ortamda kullanımını geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Bu çalışmaların kapsamında Android ve iOS kullanıcıları için yeni güncellemeler yayınladı. Android kullanıcıları özellikler konusunda daha şanslı gibi görünüyor. Gelen en büyük yenilik tam boyutlu fotoğraf yüklemelerine izin verilmesi. Eğer Google+ uygulaması içinde yer alan Hızlı Yüklemeler özelliği açıksa, Google+ üzerine 5 GB’ye kadar alana tam boyutlu fotoğrafları atabilir ve daha sonra bunları Google+ üzerinden paylaşabilirsiniz.

Google, yeni Fotoğraf Küresi teknolojisine sunulan desteği geliştirdi. Fotoğraf Kürelerini kullanmak için hâla Android 4.2’ye ihtiyaç var, ancak bunlar Google+ üzerinde paylaşıldıktan sonra Froyo veya daha sonraki sürümde çalışan Android telefonları da oluşturulmuş 360 derecelik fotoğrafları görüntüleyebiliyor. Google+ üzerinde geçen hafta kullanıma sunulan Topluluklar özelliği de Android uygulamasına eklendi. Ayrıca kullanıcılar belirledikleri çevrelerden mobil ortamda da bildirim alabilmek için kayıt yaptırabilecek. İlgi alanlarına göre hazırlanmış olan topluluklar Google+’ın en çekici ve onu diğer sosyal ağlardan ayıran en önemli özelliği olacak gibi görünüyor, bu nedenle Topluluklar deneyiminin bu kadar kısa zamanda mobil platforma taşınması sürpriz olmadı. His simgeleri ve GIF desteği, Google Now içinde doğum günü anımsatıcıları, profil düzenleme imkanı ve yeni bir kilit ekranı bileşeni de Android uygulamasının yenilikleri arasında.

google-plus-android-1

iOS versiyonunda da fotoğraf görüntüleme deneyimi daha da iyileştirilirken yeni konuşma kartları sayesinde paylaştığınız içeriği ön plana çıkarma fırsatı sunuluyor. Google, Android uygulamasına eklediği topluluk ve çevre kayıt özelliklerini iOS uygulamasına da getirdi. Bu arada iOS uygulamasının tasarımı da Android uygulamasınınkine daha yakın hâle getirildi.

google-plus-ipad-3

Google, Hangout adlı video sohbet özelliğinin performansını daha da iyileştirdi. Kullanıcıların bir hangout oturumuna katılabilmesi için sadece 150 KB’lik bir bant genişliğinin yeterli olacağını iddia ediyor. Ayrıca Google+ etkinlikleri üzerinde de bazı oynamalar yapıldı. Artık gönderdiğiniz bir daveti kimin açtığını görebilecek, bir etkinliğin kopyasını oluşturma imkanına sahip olacaksınız.

Galeri: Google+ Mobil Uygulamalar Aralık 2012 Güncellemesi
[nggallery id=1134]

İlgili >> Google, Google Play Store, iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER