Teknoloji

Android uygulamalarının ikonlarında değişiklikler yolda

Google I/O geliştirici konferansına iki aydan biraz daha fazla zaman var, ancak yazılım devinin neler göstermeyi planladığı noktasında söylentiler ortalıkta dolaşmaya başladı bile.

android-ikonlar-150414-3

Henüz heyecana kapılmayın, ancak Android Police sitesi tarafından paylaşılan ve Google’ın İş Ortakları sayfası tarafından da doğrulanmışa benzeyen bilgilere göre Android için yeni ikonlar geliyor. Moonshine, yani Ay Işığı olarak adlandırılan bu sade görünüm yolda olan yeni tasarımın bir parçası gibi görünüyor.

android-ikonlar-150414-1

Sızan detaylara göre Play Store, Müzik, Kitaplar, Filmler ve Oyunlar gibi Google Play uygulamalarıyla; Google+, Takvim, Kişiler, Chrome, YouTube, Haritalar, Gmail, Hangouts ve Kamera gibi yerleşik uygulamaların ikonları değişecek. Her bir ikonun yeni görünümü Google’ın web üzerinde kullandıklarıyla örtüşüyor.

android-ikonlar-150414-2

Tahmin ediyoruz ki, Android’in temel tasarım kılavuzu da bu değişen ikonlarla paralel şekilde değişikliklere uğrayacak ve üçüncü taraf uygulamaların ikonları ve tasarımlarında da çeşitli değişiklikler göreceğiz. Detaylar için biraz daha sabretmemiz gerekecek.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER